Timpul corectării spirituale

Întrebare: Peste patru mii de ani din istoria dezvoltării poporului Israel, s-a observat în diferite surse că rădăcina acestei națiuni este unitatea sa. Și dacă nu există unitate, atunci se pune în acțiune o altă lege, antisemitismul.

De exemplu, în cartea Lumina și Soarele este scris: „Când există dragoste, prietenie și unitate în Israel, nu li se poate întâmpla nici o nenorocire și toate blestemele și chinurile sunt îndepărtate”.

De ce înțelepții au scris despre asta de mii de ani, dar nu au reușit niciodată să unească oamenii?

Răspuns: Înțelepții încercau să o facă tot timpul. Din generație în generație, ei au încercat nu numai să apropie oamenii, ci chiar au reușit în acest sens, învățându-i pe oameni să fie mai aproape unul de celălalt.

Dar, în paralel cu aceasta, egoismul se dezvoltă constant în noi. Aceasta este istoria umanității, când egoismul crește tot timpul, împărțind oamenii. Prin urmare, am primit o instrucțiune, care se numește „Mitzvah” (din cuvântul „Tsivui” – „instrucțiune”) pentru a realiza apropierea unii cu alții, până la realizarea iubirii absolute, a unității complete în gânduri și inimi.

De-a lungul istoriei am încercat să facem acest lucru, dar până acum egoismul continuă să se dezvolte în noi, iar în aceasta ne depășește.

 Comentariu: Oamenii au încercat într-adevăr să se unească, dar nu au reușit.

 Răspunsul meu: Așa trebuie să fie. Înțelepții au scris că acest lucru ar trebui să înceapă doar cu o revoltă spirituală, cu revelația Cabalei către poporul Israel.

Și această revelație a avut loc în secolul al XVI-lea prin Ari, marele cabalist, care ne-a dezvăluit metoda cabalistică și a descris-o în cărțile sale. Studiem de la ei. După Ari, cabaliștii, în principal Baal Shem Tov și discipolii săi, și-au continuat lucrarea.

Studiind cărțile lui Ari, începem să înțelegem cum este construit sistemul spiritual și care ar trebui să fie munca noastră pentru a aduce acest sistem într-o stare corectată. Acesta este un sistem de lumi, un sistem de suflete în care existăm, deși nu îl simțim.

 Comentariu: Au trecut cinci sute de ani de pe vremea lui Ari, dar nu vedem nicio schimbare semnificativă.

Răspunsul meu: Toate proprietățile, calitățile, legile și forțele spirituale coboară treptat în lumea noastră și abia în timpul nostru vedem cum încep să se manifeste.

Astăzi trăim într-o lume în care egoismul se manifestă deschis, ca o forță distructivă. Oamenii încep să înțeleagă că se află într-o ruptură uriașă, în respingerea unii faţă de alții. Și aceasta este o manifestare a egoismului și acum este momentul să îl corectăm.

Dar omenirea nu știe cum să facă acest lucru. În fața noastră este un fel de soartă rea, care poate face orice cu noi și suntem absolut neajutorați. Și aici este dezvăluită știința Cabalei, care începe să spună în mod deschis: „Am ocazia să corectez toate acestea doar dacă ascultați”.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” din KabTV, 09.12.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: