Timpul și schimbarea unui an

537Întrebare: Suntem în ajunul noului an. De ce, când există o schimbare de an, oamenii simt un fel de entuziasm și împlinire? Care este rădăcina acestui fenomen? La urma urmei, știm că nu există timp în spiritualitate. De ce oamenii percep asta în acest fel?

Răspuns: În primul rând, nu există timp corporal în spiritualitate și nu există timp spiritual în corporalitate. Prin urmare, nu este ușor să vorbim despre timp.

În principiu, conceptul de timp este destul de complex. Pe de o parte aceasta este legată de coordonatele în care ne aflăm, față de ce și cum măsurăm timpul și dacă acesta există. Sunt pur și simplu sentimentele noastre interioare subiective sau este într-adevăr un fel de constantă care dictează cursul existenței noastre tot timpul? Toate acestea nu sunt simple.

Cu toate acestea, faptul că oamenii se entuziasmează când se schimbă anul este un fenomen comun care nu are nicio legătură cu rădăcinile spirituale.

Începutul timpurilor, sfârșitul timpurilor și un fel de vremuri desigur, ele există. Dar „Anul Nou” în sine a fost adoptat de oameni doar pentru a avea un fel de punct de referință.

KabTV “Stări Spirituale” 25.12.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: