Tipuri moderne de obstacole

Ȋntrebare: Ce este un obstacol?

Răspuns:  În general, nu există obstacole. Ceea ce numim un obstacol este ajutorul „împotriva propriei persoane”, atunci când unei persoane i se dă ajutor, dar într-un mod care este foarte neplăcut pentru egoismul cuiva.

Scopul unui obstacol este să ne învețe să-l depășim, să punem înălțarea spirituală deasupra oricărei realizări pământești, în sensul de a plasa Creatorul deasupra tuturor celorlalte.

Ȋntrebare:  Ce tipuri de obstacole există?

Răspuns Există tot felul. Dar, de obicei, este mâncare, sex, familie, mândrie, faimă și cunoaștere.

Ȋntrebare:  Până de curând, foamea era un obstacol cu adevărat mare. Familia profesorului nostru, un cabalist la nivel înalt, a murit de foame. Ce vrea Creatorul să ne spună prin asta?

Răspuns:  El testează oamenii. Vei fi dornic să câștigi cât mai mult cu orice mijloace sau te vei mulțumi doar cu faptul că exiști și să subzişti cumva, de la o zi la alta. Acestea sunt probleme foarte grave.

Comentariu:  Dar astăzi practic nimeni nu moare de foame. Aceasta aparţine cu totul trecutului.

Răspunsul meu:  Da, aceste probleme au fost rezolvate de generațiile anterioare.

Întrebare:  Cu ce obstacole se confruntă o persoană obișnuită astăzi?

Răspuns:  Astăzi avem probleme domestice cu sexul, familia.

se dezintegrează, deoarece o persoană cu egoismul de astăzi nu poate exista în aceeași coajă numită familie, pentru mult timp. Acesta este motivul pentru care atât psihologii, cât și sociologii spun că o persoană va avea două sau trei familii pe parcursul vieții.

Întrebare:  Oamenii obișnuiau să trăiască într-o familie timp de 20 de ani, în timp ce astăzi este puțin probabil ca o persoană să o suporte timp de 50 până la 60 de ani. Adică, astăzi Creatorul trimite obstacole mari printr-o familie, nu-i așa?

Răspuns:  Da, dar nu numai. Cred că oamenii se vor apropia de spiritualitate prin obstacolele unui alt nivel: bogăție, faimă și cunoaștere.

Faima conduce o persoană înainte. Priviţi ce se întâmplă cu guvernul, înainte de alegeri. Iar cunoștințele? Priveşte la ce transpare între oamenii de știință. Deși au și aspirație spre faimă, ea prevalează asupra aspirației lor către cunoaștere.

În ceea ce privește masa generală de oameni, ei sunt interesați în primul rând de sex, familie și bani.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei” 3/25/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed