Tipuri umane

Întrebare: De ce există stereotipuri despre oameni?

Răspuns: Pentru că toate proprietățile noastre interne constau din cinci părți, fiecare dintre ele împărțită pe rând în alte cinci, alte cinci și așa mai departe.

Dar acestea sunt gradații foarte clare. Nu luăm în considerare partea rădăcină pentru că este rădăcina și patru părți provin din ea. De aici avem o împărțire în tipuri de personaje, tipuri de rase și, în general totul.

Întrebare: De ce de regulă, determinăm tipul după aspect? Să spunem: acest profesor, acest criminal, acest alcoolic?

Răspuns: Pentru că există o corespondență între aspectul unei persoane și calitățile sale, deoarece la fiecare nivel acestea se manifestă diferit. Desigur o persoană este deja într-un astfel de comportament și în comunicare, și în mișcări, și în conversație și în gânduri – în orice. La urma urmei, fiecare calitate a celor patru principale (HaVaYaH) este împărțită în încă patru, încă patru și așa mai departe. De aici împărțirea în grupuri.

Comentariu: La un moment dat a fost efectuat un experiment asupra modului în care opinia publică afectează o persoană: au luat studenți, le-au arătat o față și le-au dat o scurtă descriere: „Acest om este un criminal cu sânge rece…” — așa și așa. „Descrieți cum îl vedeți.” Și persoana ar începe să descrie: „Da, el de fapt…”

Răspunsul meu: Aceasta este o chestiune complet diferită. Oamenii au primit un astfel de pont și probabil au vrut să arate cum o opinie preconcepută îi îndepărtează de adevăr.

Dar în principiu poți judeca oamenii mai mult sau mai puțin după aspectul lor. Deși acest lucru nu se aplică, de exemplu marilor escroci, ciudaților interni sau maniacilor, aceștia pot avea un aspect super-inteligent.

Iar astăzi este imposibil să spunem absolut nimic despre asta, deoarece egoismul nostru a atins limite atât de mari în dezvoltarea sa încât cei mai calmi aparent, cei mai inteligenți oameni se trezesc brusc sub asemenea presiuni, sub astfel de impulsuri care nu le erau specifice înainte. Prin urmare, nimeni nu mai crede pe nimeni acum.

KabTV „Am primit un apel. Tipuri umane” 21/04/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: