Toată lumea are un loc în sistemul general al lui Adam

Întrebare: Ai spus că este foarte important să studiem lumile superioare și structura sufletului, deoarece este cel mai important lucru pentru avansarea spirituală. Dar dacă avem prieteni din grup care nu vor să studieze structura sufletului, nu sunt interesați de asta, pot ei totuși să avanseze? Dacă nu au nicio dorință, pot atinge lumea spirituală?

Răspuns: În lumea noastră sunt oameni foarte diferiți și fiecare a avut un loc în creația completă. Fiecare persoană născută corporal are un punct în interiorul lui sau a ei, care are locul său în sufletul general.

Prin urmare, nu poți respinge pe nimeni. Nicio singură persoană. Chiar dacă ar putea fi cel mai mare sălbatic al umanității, totuși el tot trebuie corectat și să i se acorde locul său în sistemul comun, Adam – sufletul comun.

Prin urmare, dacă o persoană nu vrea sau nu poate să studieze structura sufletului, nu este atras de el și nu îl înțelege, atâta vreme cât nu interferează, deoarece este o condiție în Cabala, „fără constrângere”, atunci îl lași în pace.

Ce înseamnă constrângerea? El nu te împinge să fii ca el, el este de acord să stea tăcut și să se dizolve în grup, atunci el este ca un germene în tine, așa că ar trebui să îl lași în pace, atâta vreme cât nu aduce daune.

Asemenea oameni ar trebui să fie ținuți aproape. Gradual, ei vor începe să se obișnuiască și vor începe să simtă lucruri. Nimic nu poate fi făcut aici. Este foarte dificil. Și eu am fost așa: nu am fost de acord cu asta, nu am avut nicio dorință pentru asta, până când, gradual, am ajuns să înțeleg că exact asta era calea pentru a avansa.

Omul nu poate cunoaște căile Creatorului și astfel noi trebuie să avansăm. Am trecut prin multe stări diferite și, prin urmare, spun că el trebuie să aibă răbdare și dacă persoana nu aduce daune, lasă-l să fie cu noi.

Din lecția de Cabala în limba rusă, 4/4/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed