Toată lumea plătește în Ecuador

Întrebare: În urma cutremurului din Ecuador, guvernul a impus o taxă tuturor cetățenilor, care este menită să acopere daune în valoare de trei miliarde de dolari. Cetățenii care posedă capital de peste un milion de dolari vor fi obligați să plătească națiunii aproape 1% din activele lor.

Cetățenii cu venituri de o mie de dolari pe lună vor plăti salariul pe o zi, cei care câștigă două mii de dolari pe lună vor plăti salariul pe două zile, și așa mai departe. Președintele țării a impus practica unei astfel de cotizații.

Cum te raportezi la egalitate așa?

Răspuns: Nu există nici o îndoială că națiunea are nevoie de ajutor pentru a se recupera după un astfel de cutremur puternic. Dar ei vor sa împartă (suferința) cu ea. Au  ales metoda potrivită, deoarece toată lumea a fost afectată.

America de Sud este o zonă unică; încă sunt resimțite spiritul imigrantilor și spiritul indienilor acolo; acestea sunt caracterizate printr-un sentiment de unitate. Ei relaționează unii cu alții prin sentimente mărețe, prin înțelegere, prin cordialitate, pentru că acestea nu sunt complet distruse de egoism și lumea modernă.

Eu cred că acest lucru îi va ajuta. Atunci când apare o problemă și începi să te îngrijești de rezolvarea ei în mod serios, atunci nu te cufunzi în acele boli în care întreaga lume este imersata, ci te implici in vindecarea bolii.

Deci, ei vor reconstrui si va fi bine pentru ei. Efectul teribilului cutremur este că le va aduce un viitor mai bun. Aceasta ii va întări și ii va uni.

Din KabTV  „Noutăți cu Michael Laitman” 4/21/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: