Toată lumea va descoperi Lumea de Sus

Înțelepciunea Cabalei este revelația sistemului superior care ne guvernează. Dacă vom descoperi acest sistem, putem primi toate răspunsurile prin ea. Doar prin lumea superioară putem învăța despre lumea de jos.

Noi nu înțelegem nimic din ce se întâmplă în această lume. Putem citi ce spun cărțile, dar nu știm de ce se spun acele lucru și de unde cresc toate ramurile. Prin urmare, în conformitate cu înțelepciunea Cabalei, o persoană trebuie mai întâi să facă tot posibilul pentru a atinge sistemul de sus, lumea superioară, şi de la ea, el va învăţa despre lumea de jos.

Apoi, va înțelege care este structura lumii noastre, vegetală, animală, și natura omului și modul în care acestea toate sunt interconectate, care e datoria omului în această lume și în special cea a poporului lui Israel, și așa mai departe. Revelația sistemului superior are loc pe două dimensiuni, în două direcții, care sunt numite generale și individuale.

Dimensiunea generală, după cum spune Baal HaSulam, înseamnă că, în cele din urmă, toți oamenii din lume, fără excepție, trebuie să atingă sistemul superior, urcă la nivelul de recunoaștere, de senzație, de revelație și adeziune cu ea, de introducere, și de a trăi în ea în împlinire.

Acest lucru înseamnă că vor ajunge în lumea spirituală superioară și că vor dobândi o existență întreagă, eternă.

Întrebare: Dar majoritatea oamenilor nu sunt aşa de deştepţi.

Răspuns: Nu trebuie să fie inteligenţi pentru a ajunge la acest lucru. Înțelepciunea Cabalei nu necesită abilități speciale de la o persoană, cu excepția dorinței pe care o persoană o primește atunci când ea începe să studieze această înțelepciune.

Atrage-l mai aproape, deoarece vede în ce măsură tot ceea ce se întâmplă cu el este legat de sistemul de conducere superior. El vede cum este acționată și de unde provine totul. Aceasta stârneşte mare curiozitate. E ca şi cum i s-ar pune ochelari speciali acum și pot vedea cum este gestionată această lume și cum sunt trase sforile, modul in care oamenii se mută dintr-o parte în alta, cum sunt obligați să efectueze anumite acțiuni și care sunt rezultatele acțiunilor.

Am descoperit asta inclusiv eu. Acesta este motivul pentru care oamenii găsesc înțelepciunea Cabalei atât de atractivă, cum este conectată la rădăcina sufletului său. Acesta este motivul pentru care toată omenirea va trebui să descopere sistemul superior și modul de a trăi în el, după cum este scris: „… pentru ca să știe toți de la cel mai mic dintre ei la cel mai mare ” și „… pentru Casa mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele. ”

Astfel, tot ceea ce se referă la evoluția generală va fi la sfârșitul evoluției noastre. În timpul celor 6000 de ani de evoluție umană, toți oamenii de pe această planetă vor trebui să atingă revelația sistemului superior. Acum trăim în anul 5775, ceea ce înseamnă că, în următorii 225 ani, trebuie să ajungem în starea în care fiecare persoană va atinge și va descoperi întregul sistem superior și va intra cu tot corpul și sufletul, cu toate simțurile.

Totuși, există și dezvoltare individuală. Prin aceasta, ne referim la faptul că, înainte ca umanitatea să atingă acest lucru, există oameni speciali care descoperă brusc că trebuie să dezvăluie sistemul superior. Acești oameni vin să studieze înțelepciunea Cabalei și să dezvăluie întreaga realitate, ascunsă, iar apoi trăiesc în două lumi.

Din Programul israelian Radio 103FM, 2/15/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: