Toată lumea vine la congres

Sunt neliniştit în ceea ce priveşte congresul din februarie. Ni s-a dat munca de sus, ocazia, responsabilitatea pentru suflete, ca şi cum sunt în mâinile noastre pentru a avea grijă de ele. Este o mare responsabilitate.

Creatorul vrea să fie descoperit şi pune înaintea noastră condiţii astfel că, ar trebui să vă purtaţi cu acest vas aşa cum doriţi să vă comportaţi cu Creatorul. Este tocmai integrarea corectă între toate părţile vasului, toate părţile Divinităţii care construiesc forma Creatorului.

Toate aceste dorinţe care sosesc din toate colţurile lumii sunt baza, ele sunt zona în care El este revelat. Ei investesc mult, ei sunt cu noi tot timpul. Multe grupuri închid, pur şi simplu, centrele lor şi vin la congres.

Aceasta impune o mare responsabilitate. Nu vorbesc despre partea de organizare, mai degrabă cum îi primim şi îi absorbim imediat şi cum ne dizolvăm în ei. Nu doar îi primim, dar îi includem printre noi, fără nici o diferenţă, în noua condiţie generală care nu există în noi pentru moment.

Ei fac eforturi extreme, ajung din locuri îndepărtate, încărcaţi cu o intensitate fără precedent şi noi trebuie să ajungem la o nouă stare de conexiune, pentru dorinţa de dăruire reciprocă, unde Dăruitorul se va revela.

Întrebare: Dacă reuşim să ne topim în celălalt şi să ne integrăm într-o imensă dorinţă comună, un vas mondial va fi creat la un nou nivel? Cum să nu ratăm ocazia? Este vorba despre realizarea a tot ceea ce am aşteptat întreaga viaţă.

Răspuns: Trebuie să ne trezim unii pe alţii, să fim responsabil de celălalt. Fiecare determină acum destinul său.

Întrebare: Trebuie să primim deficienţa prietenilor. Cum pot plăti pentru asta?

Răspuns: Renunţând la ego. Nu este alt preţ. Ca şi cum am curăţa exteriorul inimii pentru a respecta prietenii până ce vom simţi dorinţa lor ca a noastră. Conectăm dorinţele care aspiră să descopere Creatorul. Ne conectăm şi aşteptăm sosirea Luminii care Reformează, forţa care ne conectează şi se dezvăluie în noi ca forţa de dăruire. Şi apoi ne vom muta în caracteristica de dăruire. De acum, toate acţiunile noastre sunt exprimate numai din acest sentiment. Simţim că suntem într-o mare de dăruire. Ne învăluie în căldură în toate direcţiile şi ne obligă subtil să îndeplinim obligaţiile noastre. Mă anulez, apoi acestă caracteristică de dăruire funcţionează prin mine.

Dar, este doar integrarea reciprocă. Şi apoi, depinde de mine să cresc precum un embrion, să menţin caracteristica de dăruire în ego-ul meu. Ca o navă pe mare, vreau să măresc activitatea marelui dar care se revelează în mine la primul nivel, faza iniţială a Luminii Nefesh de Nefesh. Graţie asocierii mele cu această caracteristică, consolidez acţiunea, de 620 de ori în 125 de niveluri spirituale. Şi toate acestea reprezintă rezultatul participării mele, eforturile mele în marea de dăruire în care mă descopăr ca un embrion în apa din uterul mamei sale.

La început, eu renunţ tot mai mult la dorinţa de primire, o anulez pentru a rămâne în caracteristica de dăruire, pentru a mă identifica cu ea. Este o muncă activă, anularea activată de mine şi realizată pe ego. “Carnea” care este adăugată la embrion se trezeşte în opoziţie şi este ca şi cum construieşte din ea o imagine negativă a ei însăşi.

Întrebare: Deci, cum putem construi asta? Cum să primim deficienţa prietenilor?

Răspuns: Prin credinţă deasupra raţiunii. Vreau să domine în mine caracteristica de dăruire, asupra intelectului şi sentimentului meu. Înţeleg deja că nu sunt stăpân în propria mea casă. În fiecare moment al vieţii mele ceva mă domină şi se trezeşte împotriva voinţei mele. Dar, există de asemenea liberă alegere. Aleg dominaţia caracteristicii de dăruire. În faţa tuturor dorinţelor care sunt revelate în mine şi trezesc respingere, indiferenţă şi lucruri negative suplimentare în mine, vreau ca dăruirea să mă domine.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 19.01.2014, Scrierile lui Baal Hasulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: