Toate încercările sunt utile

Întrebare: Noi construim intenţia şi încercăm să ne unim în timpul lecţiei. De fapt, noi ridicăm MAN, o cerere de corectare ?

Răspuns: Asta depinde de dorinţa noastră, de nevoie (Hissaron). O persoană nu poate ridica MAN decât pentru o dorinţă primită de la grup, de la aspiraţiile prietenilor cu care ea vrea să se unească.

Ea simte că există un zid care-i desparte. Acesta trebuie să fie depăşit, indiferent  cum, dar vede că este incapabilă să o facă. Dar ea trebuie să o facă.

Apoi, strigătul său se intensifică până ajunge la “Poarta lacrimilor”. Un puternic impuls spre unitate, cu o înţelegere clară a incapacităţilor sale şi a neputinţei, de a genera o dorinţă, care este numită MAN. O persoană nu se întoarce spre Creator decât atunci când toate celelalte posibilităţi sunt epuizate şi  când nu există altcineva pentru a cere.

Nu putem atinge astfel de cerere de la prima încercare. Trebuie să continuăm să încercăm, din nou şi din nou. Un exemplu dur, dar adevărat, este cel al reproducerii. Zohar compară mişcarea de du-te -vino cu atacuri spirituale, când omul caută calea spre Zivug spiritual. Baal HaSulam a scris despre acest subiect în „Scrisoarea 19”: „Unitatea dintre Creator şi Shechina Sa care evocă omul, umplând paharul său cu nostalgie şi tristeţe, este similară cu o cuplare corporală (Zivug inferior), care duce la naşterea unui corp fizic, care vine în mod necesar de la o cauză preliminară, care este presiunea, cu alte cuvinte, un grad cunoscut de nostalgie şi tristeţe numit duritate în limbajul corpului, atunci când, chiar şi sămânţa lui va fi benefică, deoarece ea este ca o săgeată…”

El trebuie să încerce, să treacă prin dorinţele sale, să vadă tot ceea ce-i lipseşte, să devină inspirat cu dorinţele prietenilor. Toate acestea duc la presiunea necesară (Kishuy) – omul simte o povară şi o fermitate (Koshi), ascunse în aceasta. În spiritualitate, aceste lucruri nu sunt la fel de simple, ca în lumea materială.

La final, omul dobândeşte un punct de coeziune şi unitate. O multitudine de încercări au fost făcute şi nicio încercare zadarnică. Deci, munca este într-o varietate de forme şi totul este păstrat pentru viitor.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 05.12.2010, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: