Toate mișcările sunt în interiorul omului

145Întrebare: Dacă, conform Cabala timpul, mișcarea și spațiul nu există, ce se întâmplă de fapt atunci când cuiva i se pare că se plimbă prin oraș sau merge undeva? La urma urmei, se mișcă.

Să presupunem că un cabalist  pleacă la Londra pentru a-și vizita studenții. Chiar își schimbă starea? Ce se întâmplă cu ei și cu el?

Răspuns: Mișcarea fizică înseamnă mișcare internă, vectorială în calități. Prin urmare, venind la Londra se simte diferit, percepe totul puțin diferit și tratează totul diferit. Acest lucru se numește „mutarea la Londra”. Nu există mișcare, decât în ​​interior, în ceea ce simți.

Comentariu: Dar când mergi în altă țară, zbori cu avionul.

Răspunsul meu: Și ce? Cui îi pasă? Un avion este o manifestare a dorinţelor noastre egoiste, care s-au dezvoltat și s-au manifestat în acest fel.

Întrebare: Există vreun loc care îndepărtează sau apropie omul de esența sa? Unde ar trebui să fie? De exemplu, cineva locuiește în Chicago, altcineva în China.

Răspuns: Desigur, există o diferență în ceea ce privește locul în care locuiește cineva. Vedem că în lumea noastră există o diferență uriașă.

Întrebare: Care este diferența dintre a fi acolo și aici? Ce se schimbă? Să zicem că merg la aeroport, mă urc într-un avion și zbor undeva.

Răspuns: Aterizezi și imediat ești complet diferit. Are loc o schimbare în starea internă a omului.

Sunt oameni care nu simt aceste mișcări, pentru că pentru ei nu contează unde se află. Și sunt oameni care nu o iau uşor. Cabalistul mișcă totul în interiorul său.

Dacă merg undeva cu un grup de studenți, cu greu simt unde sunt. Desigur, există diferite limbi și orice altceva, dar practic nu schimbă nimic. Stau cu studenții mei la Roma, la Madrid, în America de Sud, indiferent unde și nu simt diferența. Dar în țara în care locuiesc, dacă fac prelegeri unui public extern, mă simt diferit.

Este mai bine pentru mine să dau cursuri pentru grupurile noastre de limbă  italiană sau spaniolă în timp ce sunt acolo decât să țin o prelegere unor străini în Israel. La urma urmei, studenții mei italieni, spanioli și alții, sunt mult mai aproape de mine. Fiind printre ei, parcă nu mă duc nicăieri. Ei mă înțeleg, dar localnicii, străinii nu.

Întrebare: Dar când zburaţi undeva, sunteţi complet diferit?

Răspuns: Nu. De fiecare dată simt din ce în ce mai puțin, că atunci când mă apropii de ei,vorbesc diferit. Acum aceasta dispare treptat pentru că peste tot au loc procese sociale, economice și de grup foarte asemănătoare, toți studiem același lucru.

Înainte, eram puțin diferit cu ei pentru că grupurile lor erau tinere și noi, și le vorbeam de parcă ar fi fost oameni care nu cunoșteau încă metoda noastră.

Acum le pot vorbi exact în aceeași limbă. La urma urmei, ei sunt prezenți la toate lecțiile și mesele noastre. Îmi citesc blogul tradus în limba lor, ceea ce înseamnă că sunt într-o comunicare continuă cu noi și cu mine. Prin urmare, sunt la fel cu ei ca și cu studenții mei din Israel.

KabTV „Am primit un apel. Spațiul, nu există!”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: