Toate plăcerile sunt în Creator

260.01Iubim odihna și urâm vehement mișcarea, până la punctul în care nu facem nici măcar o singură mișcare dacă nu e pentru a găsi odihnă.

În mod similar iubim înțelepciunea, puterea, bogăția și toate virtuțile pentru că sunt conținute în El, care este rădăcina noastră (Baal HaSulam, Studiul celor zece sefirot, partea 1, observația interioară, capitolul 4, punctul 19).

Întrebare: Deci, Creatorul are toată această putere, bogăție etc.?

Răspuns: Desigur. Tot ceea ce nu are legătură cu mișcarea, procrearea, orice implică schimbare, există în Creator. Suntem consecința acestui lucru, prin urmare, nici nu ne dorim aceste schimbări în noi.

Întrebare: Există un număr mare de plăceri în lumea noastră. Toate aceste plăceri și împliniri sunt în Creator?

Răspuns: Desigur. Unde altundeva? De unde pot veni?

Întrebare: Să presupunem că o persoană se bucură de violență. Este și aceasta în Creator?

Răspuns: Da.

Comentariu: Cred că oamenii își imaginează Creatorul altfel. Este scris că El este „Bunul care face bine” și aceasta este iubirea absolută.

Răspunsul meu: Dar până când ajunge la noi în lumea noastră, în acțiuni opuse deja începem să primim plăcere din acțiunile opuse Creatorului.

Comentariu: Adică, El este în rădăcina Sa un Absolut, dar până când va ajunge la noi…

Răspunsul meu: Dacă te apropii de El, vei simți că intri în bunătate, eternitate, iubire și reciprocitate. Dar dacă nu te apropii de El… Adică există filtre între noi, stări opuse ca să putem studia toate acestea.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 12/4/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: