Tora—Toate stările

209Întrebare: De ce Faraon poruncește ca toți băieții întâi născuți să fie uciși, aruncându-i în Nil, iar pe fete să le lase în viață?

Răspuns: Pentru că băieții reprezintă intenția, iar fetele reprezintă dorința. O dorință fără intenție poate fi întoarsă în toate direcțiile; principalul lucru este să ucizi intenția.

Întrebare: De ce totul este codificat așa? De ce nu s-ar putea spune simplu „intenție” fără „fete” și „băieți”?

Răspuns: Cert este că Tora a fost scrisă pentru toate timpurile, pentru toți oamenii fără excepție și nu doar pentru cabaliști. Aceasta ar trebui să fie mai mult sau mai puțin inteligibilă întotdeauna și pentru toată lumea, pentru fiecare la nivelul său.

Un copil mic, care începe să citească, studiază ceea ce este scris în Tora. Tora este citită de bărbați și femei, bătrâni și tineri, care înțeleg lumea noastră cel puțin într-un anumit fel și dezvăluie lumea spirituală până la starea sa cea mai înaltă. Iar pentru toate acestea—doar un singur text. Și descrie în detaliu, clar, pe scurt, toate acele stări prin care trebuie să treacă întreaga umanitate în următorii 5.000 de ani.

Din „Stări spirituale” de la KabTV, 14.04.22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed