Tot ce trebuie sa facem este sa ne unim

Intrebare: Se presupune ca trebuie sa ne incepem corectia cu gradul animat, insemnand sa ne reducem cheltuielile doar la strictul necesar?

Raspuns: Nu, nu este nevoie. Problema nu consta in cat de mult reducem exploatarea naturii. In afara de asta, noi nu prea stim cum sa ne limitam.

Trebuie sa se intample natural, in ritmul sau. Daca sunt cu „capul in nori”, in aspiratia spirituala, instinctiv consum doar cat am nevoie sa ma sustin. Este inutila solutia unei ratii minime si a unei saltele gonflabile pentru toata lumea. Nu despre asta vorbim aici.

Lucram in maniera reciproca de interconectare intre noi pentru a construi un sistem integral, asemanator naturii la toate nivelele. Nivelul vorbitor ne este dat astfel incat putem aranja acest sistem singuri. Si daca il construim, cu siguranta avem atitudinea corecta in ceea ce priveste sanatatea naturii, folosind resursele noastre asa cum cer aceste necesitati.

Austeritatea, „miscarea verde”, stilul de viata vegetarian, nici una din astea nu vor avea succes. Dimpotriva, trebuie sa ne gandim doar la structura noastra interna, corecta conectare dintre noi la stadiul uman si apoi la toate celelalte relatii ale noastre cu stadiile mineral, vegetal si animal pentru ca sa vina in echilibru.
Din aprtea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala  5/1/2011, “Pacea in Lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: