Toti il vor cunoaste pe Creator

Intrebare: Exista o diferenta intre studierea  Zoharului la Congres cu masele si studiul in grupul nostru la lectiile de dimineata? Ce este mai important : calitatea sau cantitatea ?

Raspuns: Cantitatea nu exclude calitatea. In mijlocul unei mase de oameni sunt intodeauna unii care se pot uni la un nivel mai inalt sau mai jos, si sunt cei care nu se pot uni deloc sau care uita de asta. In ambele cazuri, cantitatea are avantajele ei, intrucat este scris : „sed intre oamenii mei„.

In acest punct nu vorbim despre un grup special de oameni, insemnand cei ce sunt destepti,hotarati, capabili de munca interioara si bine antrenati. Creatorul se intoarce inspre intreaga natiune, nu doar spre grupuri mici cu diverse calitati pe care El Insusi le-a avansat si adus impreuna in varful piramidei. Cu toate acestea, El inca spune ca sta in mijlocul maselor.

Guvernarii Superioare ii pasa cel mai mult de nivelul neinsufletit (in umanitate), mai putin de vegetativ, mai putin de cel animat si cel mai putin de cel vorbitor. Cea mai slaba fiinta creata, cu cat mai putin liber arbitru si cu cat mai putin autonom va lucra pentru corectia creatiei (conform Planului Creatiei si sistemului comun), cu atat mai mult Guvernarea superioara devine mai aproape, si acesta este un semn al revelarii Dumnezeirii. (Elokut)

Cu alte cuvinte, nu vorbim despre revelarea Creatorului in cateva suflete inflacarate ca si ale lui Rashbi si toti marii Cabalisti. Revelarea Creatorului este masurata cu preivire la societate, nu la individ. Mai departe, nu ar trebui sa neglijam cantitatea are ci sa o pretuim. Puterea maselor sta in cantitate, nu cativa indivizi care personal au atins spiritualitatea si depun munca spirituala.

Este munca normala cea care conteaza mai mult, pentru ca facand-o, permitem Luminii sa fie revelata si sa atinga revelatia Creatorului. Ca si munca personala, speciala a catorva indivizi, grupul nostru sau cateva grupuri, este necesara doar pentru ca aceasta masa enorma (cateva milioane de oameni pana la miliarde) si prin noi, sa aduca  spiritul vietii.

De aceea, dorinta, intentia si scopul sunt cu alte cuvinte societatea si oamenii. Totusi, avem nevoie sa diseminam intelepciunea Cabalei in mase.
Din partea a 2a  Lectia zilnica de Cabala 10/21/10 Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: