Totul este îndreptat spre conexiune

Întrebare: Rezultatul muncii umane este un produs, un serviciu sau informație. Înainte ca un produs să ajungă la consumator el trece prin zeci, dacă nu milioane de mâini. De exemplu, ca eu să beau o ceașcă de cafea, probabil milioane de oameni au investit eforturile lor în colectarea și producerea ei. Poate asta cumva să ne conecteze între noi?

Răspuns: Dacă înțelegem cât de mult suntem conectați unii cu alții în determinarea unei existențe mai mult sau mai puțin normale, tolerabile sau chiar bune pentru toată lumea, ne vom aprecia unii pe alții. Asta ar trebui să fie demonstrat tuturor.

Întrebare: Înainte oamenii aveau ferme organice și mâncau ce creșteau în gradina lor. Nu aveau mult contact cu alții.

Astăzi, dacă te uiți la lucrurile gospodăriei, eu cred că întreaga lume a luat ceva parte la producerea lor. Este vreun fel de însemnătate profundă în asta?

Răspuns: Din acest exemplu, putem să vedem că ne este mai bine comunicând între noi să ne furnizăm nouă înșine mai ușor. Până la urmă, în unele locuri ale lumii este bine să producem, în altele să extragem, în altele să procesăm și așa mai departe. Adică totul depinde de condițiile naturale.

Așa cum este scris în Tora: “Mergeți și câștigați unii de la alții”.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului” 6/4/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed