Totul reîncepe, dar într-o altă dimensiune

Întrebare: Ce înseamnă că, în fiecare zi și în fiecare moment, totul reîncepe?

Răspuns: Nu reîncepem niciodată de la aceeași stare pe care am traversat-o. De fiecare dată există un nou subiect, un nou sentiment. Dar, de fiecare dată când plecăm de la zero, uităm ce am avut înainte, ca și cum nu am fi făcut nimic.

Există astfel de stări când nu ne reamintim nimic, ca și cum am fi în ceață, în confuzie, într-o stare pe care nu o înțelegem și cu care nu suntem obișnuți. Simțiți că sunteți pierduți, ca și cum ați fi pierdut drumul vostru și nu ați recunoaște ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Totul pare străin și necunoscut.

Este modul în care sunteți trimiși spre o nouă stare, în care trebuie să aduceți o clarificare, o analiză a locului în care vă aflați și ce faceți acolo. Astfel trebuie să începeți fiecare nouă etapă, deoarece ea include cele zece Sfirot complete în dorințe, lumini și situații.

După asta, o persoană se obișnuiește, ca și cum o dischetă în ea a fost schimbată, că un nou program a fost instalat apoi, ea începe să se comporte diferit, să reacționeze diferit, vede lumea sub o altă formă, totul este diferit.

Trebuie să ne obișnuim că trebuie să trecem prin numeroase schimbări. Doar o persoană care nu se dezvoltă nu se schimbă.

Întreaga natură evoluează: chiar și mineral, vegetal și animal și, de asemenea, ființele umane obișnuite, adică întreaga omenire. Dar, cu un cabalist, evoluția este exprimată într-o altă absorbție a realității, într-o împărțire a realității între de ce și ce absorb și resimt. Și asta se produce chiar înainte să începem să urcăm scara spirituală, unde deja o schimbare foarte puternică apare și în calitatea stărilor. Diferența dintre cele două stări adiacente pe scara spirituală este imensă. Pur și simplu sunt dimensiuni diferite.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 26.11.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed