Totul se realizează prin contrast

Dezvoltarea adevărului din starea opusa este piatra de temelie în înțelepciunea Kabbalei. Dacă dorim să înțelegem ceva, trebuie să înțelegem fenomenul și starea opusă acestuia. În caz contrar, nu vom simți nimic.

Dacă ar exista doar întuneric sau doar lumină, nu le-am putea discerne. Când există o oarecare corelație între ele, atunci simțim întuneric și lumină și este la fel în orice alte aspecte. Așadar, cel mai important lucru pe care îl avem este capacitatea de a simți brusc fenomene contrastante și, ca urmare, de a construi senzații și de a determina și accentua definițiile. Un expert este cineva care are multe atribute, emoții și informații contrastante și care poate să integreze și să plaseze diferite lucruri unul în contrast cu celălalt, și astfel să învețe.

Întrebare: Aceasta înseamnă că nu trebuie să-mi fie frică de întuneric?

Răspuns: Bineînțeles că nu. Nu putem determina și defini lumina fără întuneric. Acesta este motivul pentru care am fost creați în întuneric, în egoul nostru, pentru că numai datorită ego-ului care crește continuu, putem dezvălui rezistența și contrastul cu Creatorul și apoi să ne asemănăm cu El.

Comentariu: Totul este invers, în conformitate cu înțelepciunea Kabbalei. Din ceea ce spui, un om trebuie să devină un mare egoist, în timp ce de obicei este considerat un lucru rău de catre majoritatea oamenilor.

Răspunsul meu: Este scris, „cel care este mai mare decât prietenul său, dorința lui este și mai mare.” De fapt măsurăm totul datorită dimensiunii dorinței egoiste prin care măsurăm lumina superioară, impactul ei asupra noastră și schimbările pe care le produce, și chiar Creatorul Însuși.

Întrebare: Aceasta înseamnă că ego-ul va continua să crească și că nu vom putea face nimic în acest sens?

Răspuns: Nu trebuie să facem nimic in legatura cu asta. Dimpotrivă, lăsa-l să crească. Acesta este motivul pentru care această înțelepciune este numită înțelepciunea Cabalei, ceea ce înseamnă înțelepciunea modului de a primi orice putem lua pentru noi înșine, dar cu intenția de a dărui. Acesta este paradoxul. Vom ajunge treptat la asta.

Din emisiunea KabTV „Fundamentele Cabalei”, 15/12/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed