Totul va fi bine

294.4Comentariu: Conform ONU 40% din terenurile lumii sunt definite ca fiind degradate, adică lipsite de resurse naturale, apă, copaci, vegetație.

Acest prejudiciu este în mod clar din activitatea economică a omului din agricultură care stoarce totul din pământ, pădurile sunt tăiate, mineralele sunt extrase, poluarea industrială continuă și așa mai departe.

Și așa ne apropiem de foamete. Ei spun că anul viitor, 2023, se așteaptă o foamete gravă ca urmare a acestor războaie și dezastrelor ecologice.

Dar totuși, vreau să vă întreb despre Creator. Auzim tot timpul despre ce se întâmplă, despre tot acest dezastru ecologic. Creatorul a creat această planetă albastră cu umbră, cu apă, cu minerale, cu tot ce este necesar unei persoane, de parcă l-ar fi instalat pe om aici. Chiar nu era clar că aici se instalează un monstru cu o natură egoistă teribilă?!

Răspuns: Nu este un monstru. I se dau toate conditiile pentru a-si da seama cine este. Iar recunoașterea este posibilă doar din starea opusă. Doar din starea opusă! Și prin urmare, într-adevăr, deși este un monstru, i se oferă posibilitatea de a se simți și de a se ridica la cel mai înalt grad – la gradul de Creator. Creatorul nu este capabil de așa ceva. Dar noi am fost creați de El în mod specific în această stare.

Întrebare: Adică, El ne-a creat la început în condiții atât de magnifice, pe care noi le distrugem în totalitate acum cu războaie, cu atitudinea noastră și așa mai departe. A fost asta realizat de către Creator?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Înseamnă că trebuie să ajungem la un nivel jalnic, că suntem cu adevărat sălbatici și fiare, şi ca asta să distrugă întreaga planetă?! Nu este păcat?

Răspuns: Nu să-l distrugem fizic; este suficient ca noi să vedem ce facem, să realizăm.

Faptul este că, dacă o persoană este proastă, atunci trebuie să coboare în această stare fizică. Și dacă este deștept, atunci s-ar putea să nu se scufunde fizic, dar este suficient să privească de departe. Și acest lucru va fi deja suficient pentru a înțelege această stare și a nu o dori.

Comentariu: Dar dacă nu simțim stăpânul și simțim că noi suntem stăpâni, atunci ceea ce spui nu se va întâmpla niciodată. Nu simțim că jefuim și distrugem.

Răspunsul meu: Vom începe să strigăm de durere, de frică, de toate problemele: „Unde să merg?! Ce să fac?!” Nu avem unde să fugim de acest Pământ. Pământul însuși arde sub picioarele omenirii.

Și atunci vom începe să simțim că nu avem altă opțiune decât să descoperim forța care ne controlează. Atunci vom începe să simțim această forță din punctul de vedere al egoismului nostru. Cine ne controlează? Cine a permis asta? Cine a făcut asta? Unde este ticălosul care ne-a pus astfel de condiții?!

Și, în același timp vom începe să realizăm că noi înșine se pare că am făcut-o, din condiții bune așa cum se spune: „Și Dumnezeu l-a așezat pe om în grădina Edenului”. Și apoi, priveşte la ce a făcut omulețul din toate acestea: a încălcat toate condițiile, toate legile.

Dumnezeu a așezat omul pe acest Pământ, iar el a început să-l distrugă. Și îl va distruge aproape de limită. Atunci va simți că nu are altă ieșire, trebuie să se schimbe! Nu doar Pământul și în jurul lui, ci să se schimbă pe sine. De îndată ce își dă seama că îndreptarea lumii constă în a se corecta, atunci va ajunge la recunoașterea răului.

Și nu este nevoie de nimic altceva. Nu avem nevoie de răul în sine, avem nevoie doar de recunoașterea răului. De îndată ce își dă seama de rău și va spune: „Oh, asta este!”, punctul cel mai de jos va fi depășit și va începe să se ridice.

Comentariu: Dar noi am distrus această grădină a Edenului. Unde ne vom ridica? Ni s-a dat paradisul și l-am distrus.

Răspunsul meu: Totul este în interiorul nostru!

Întrebare: Și toate aceste resurse, toate aceste pământuri distruse, ecologia?

Răspuns: Nu! Toate astea sunt o prostie! Dintr-o dată vom descoperi că suntem încolțiți într-un loc complet diferit, nu pe planetă. Nu ai nevoie de această planetă și de lumea fizică. Toate acestea nu sunt necesare! Tot ce ai nevoie sunt relațiile. Trăiești doar în relații, în afara trupului.

Aceasta este starea cerească. Aceasta este starea reală, adevărată, iar lumea noastră se numește imaginară. Veți începe să trăiți în această stare cerească. „Și ne vom stabili în ea”.

Întrebare: Și această lume, este de parcă nu ar fi existat?

Răspuns: Este deja numită „lume imaginară”.

Întrebare: Deci, parcă și-a făcut datoria și poate dispărea?

Răspuns: Da, există în dorințele, intențiile și calitățile noastre necorectate, astfel încât să realizăm toate acestea și să dorim să ne ridicăm la starea adevărată, să ieșim din această amăgire, „eram ca într-un vis”; să ieșim din acest vis.

Comentariu: Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Răspunsul meu: Depinde de dorință. Totul se va întâmpla.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 4/28/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed