Traducerea cuvintelor în sentimente

284.05Întrebare: Când cineva studiază muzica, învață mai întâi să citească note muzicale și numai după exerciții prelungite pe instrumentul muzical dobândește abilitatea de a cânta, iar citind notele simte deja melodia. Cred că se întâmplă un proces similar atunci când studiezi înțelepciunea Cabalei.

Când studiem Prefața înțelepciunii Cabala (Pticha) ne angajăm în intenție și în „notele muzicale” care ar trebui să rămână în gândul nostru, dar ele se evaporă din anumite motive. Studiem de mulți ani și încă nu ne putem aminti dinamica obiectelor spirituale.

Este necesar mai întâi să dobândim cunoștințele de bază din Prefața înțelepciunii Cabala, adică să cunoaștem dinamica, interacțiunea dintre obiectele spirituale și stările lor schimbătoare, înainte de a începe să o traducem în sentimente?

Răspuns: Nu, nu este nevoie de asta.

Încercați să vă imaginați ce înseamnă Tzimtzum, apoi lumina vă părăsește, sentimentul de rușine și decizia de a primi lumina numai de dragul Creatorului. Acesta este începutul „notelor muzicale” fără de care este imposibil să înveți cum să cânți, ceea ce înseamnă să primești lumina, să o respingi și să o primești în haine noi etc.

Suntem deja pe punctul de a intra în spiritualitate și trebuie să începem să o simțim și să începem să cântăm. Teoretic, am cântat deja asta de multe ori, dar nu ne-am combinat sentimentele cu cuvintele și nu le-am dat cuvintelor sentimente și, prin urmare, nu am intrat în lumea superioară și nu ne-am atins sufletul. Acum trebuie să facem asta.

Trebuie să încercăm să invocăm cumva acest lucru în noi, și atunci veți începe să simțiți măsura în care sunteți sau nu parte a acestui proces. Aveți grijă de asta, lucrați mai activ. Unii dintre voi ar putea părăsi acest lucru pentru că nu veți simți nevoia pentru asta. Este posibil ca unii dintre voi să nu perceapă emoțional și vor continua să studieze doar mecanic încă câțiva ani și abia atunci vă veți alătura grupului în mișcarea sa senzorială.

Deci, nu ar trebui să alungăm pe nimeni, nici să forțăm pe nimeni, nici să mustrăm pe nimeni. Dar voi avansa în studiu pentru că mă concentrez pe partea avansată a grupului mondial. Cred că există oameni în fiecare grup din întreaga lume care se află deja într-o stare în care pot începe să gândească senzorial; nu citesc pur și simplu cuvinte despre acțiuni și obiecte din lumea noastră, ci sunt de fapt în senzații spirituale superioare.

Întrebare: Când trecem printr-o stare de goliciune sau simțim o stare de coborâre, cum putem păstra echilibrul dintre ascensiune și coborâre, între vid și umplere?

Răspuns: Puteți face acest lucru numai în grup, deoarece atunci când vă aflați în grup într-o astfel de stare totul este echilibrat și se completează între voi. Puteți trece prin diferite stări, dar ele nu vă vor face niciodată rău, nu vă vor arunca și nu vă vor reține. O parte din „note” va fi adăugată altora și va exista armonie.

KabTV  „Fundamentele Cabalei” 04.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed