Trăiești și înveți întrega viată

Întrebare: De ce  istoria nu învaţă societatea nimic? De ce oamenii sunt incapabili să înțeleagă și să accepte faptele clare și evidente și să tragă concluzii din ele despre prezent și viitor?

Răspuns: Omenirea învață treptat, dar numai din greșelile sale. Suferinţa împinge omenirea  înainte. În conformitate cu ceea ce este descris în cărțile înțelepciunii Cabalai, a trebuit să fie așa până în timpul nostru. Până la sfârșitul secolului al 19-lea și începutul secolului 20, omenirea s-a dezvoltat în conformitate cu „loviturile” primite. Iar de la sfârșitul secolului al 19-lea, lumea a început să se schimbe. Primul Război Mondial a fost începutul manifestării proceselor globale din lume. Această tendință a continuat treptat și s-a manifestat mai clar după al doilea război mondial. Iar astăzi trăim deja într-o lume globală, cu conexiuni integrale distincte.

În epoca noastră, când omenirea a ajuns la un ego integral, intrăm pe deplin in conexiuni reciproce și oamenii încep să intre în contact unul cu celălalt peste oceane și continente. Este deja posibil să se explice oamenilor că aceştia nu sunt conectaţi doar integral, ci că legaturile pe care le-am construit sunt rele. Conexiunile globale sunt construite prost si pline de pericole.

De aceea, înțelepciunea Cabalei este revelata și începe să explice că trebuie să ne ridicăm la următorul nivel de dezvoltare. Acest lucru înseamnă că trebuie să începem să înțelegem lumea printr-o conexiune reciprocă comună între noi, nu pentru fiecare dintre noi personal, prin simțurile sale. Când se va întâmplă acest lucru, vom simți lumea într-un mod complet diferit, pe alt plan, într-o altă dimensiune. O vom vedea ca pe un sistem complet interconectat, un sistem în care acţionează o singura forță, gestionând totul.

Este similar cu un stol de păsări. Numărul lor poate ajunge la mii, și totuși ele ascultă de o singură dorință, intenție și mișcare. Între ele există o conexiune colectivă, o inteligență colectivă, un sentiment colectiv, un obiectiv colectiv. Nici una dintre ele nu are scopuri personale. Toate au ca scop doar o cooperare instinctiva, realizând un program colectiv și atingând un obiectiv comun. Dacă ar fi să simțim acest sistem comun de conexiune reciprocă între noi, în ciuda egoismului nostru, atunci prin el am începe să simţim ceea ce se numește „lumea superioară”; am ajunge la sentimentul unei naturi comune, o stare de eternitate și de plenitudine.

Trebuie să ajungem la această stare, în mod independent și nu instinctiv așa cum se întâmplă cu păsările, peștii, albinele și altele asemenea, care se găsesc la nivelul animat. Noi trebuie să ajungem la aceasta în ciuda egoismului nostru și în opoziție față de egoismul nostru, ridicându-ne deasupra lui și conectandu-ne între noi. Apoi vom începe să simţim forța care gestionează totul.

În cazul în care diferitele furnici, păsări sau pești se conecteaza, forța colectivă generală le administrează. Aceasta este o putere mai mare, care se manifestă în rândul păsărilor în astfel de momente. Ele se mișcă fără a conversa, cu precizie, în această forță colectivă generală. Aceasta este, de asemenea, ceea ce trebuie să se întâmple cu noi prin intermediul conexiunii corecte. Aceasta este ceea ce se numește revelarea Creatorului în rândul oamenilor.

Dacă am fi fost deja într-o astfel de conexiune, am fi putut discuta despre următorul nivel al dezvoltării noastre, o existență care nu este în corp, ci în afara corpului, în inteligența noastră comună colectivă si in dorintă. Apoi vom depasi percepția noastră prezenta egoistă și personală a realității și vom deveni o singură ființă a unei lumi superioare.

Putem face acest lucru în lumea noastră, în zilele noastre, iar noi trebuie să atingem acest lucru, fie împotriva voinței noastră, fie în mod conștient. Acum înțelepciunea Cabalei este în curs de dezvoltare, explicându-ne că trebuie să încercăm să atingem această stare în mod conștient, altfel vom îndura mari tulburări.

Dintr-o lecție de Cabala din 7/10/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: