“Trăim visând la pace”

630.2Comentariu: Michael scrie: „Acum, mai mult ca niciodată, există o ură uriașă care guvernează totul. Sunt sigur că ne va despărți, cei care am fost cândva frați și surori, timp de mii de ani. Nu vom mai fi niciodată la fel, nu vom cânta cântece naive despre prietenie și dragoste: „Copii de diferite neamuri, trăim visând la pace… Tinerii cântă cântecul prieteniei… Nu poți înăbuși acest cântec, nu îl poți ucide…’ Chiar am cântat asta? Astăzi cu toții ardem de ură. Ce putem face în privința asta?”

Răspuns: Eram exact ca niște copii de la grădiniță care au fost învățați să cânte. Ei nu știau; au deschis gura și au cântat fără să înțeleagă sensul acestor cuvinte.

Astăzi, treptat începem să înțelegem sensul acestor cuvinte și nu vrem să cântăm aceste cântece. Mâine, vom începe să realizăm cât de grozave au fost aceste cuvinte, dar nimeni nu a reușit vreodată să le pună în aplicare.

Și atunci ne vom strădui să gândim și să visăm cum ne putem apropia de această realizare, deoarece este imposibil să existe fără ea. Vom găsi o modalitate de a realiza o lume în care copiii din diferite națiuni, întreaga umanitate se vor simți ca un întreg unificat.

Comentariu: „Trăim visând la pace” a fost imnul tineretului democratic, din câte îmi amintesc. Deci vrei să spui că am cântat aceste cântece cam fără minte?

Răspuns: L-am perceput ca pe niște copii. Atât adulții, cât și copiii au perceput-o astfel. Și acum ni se dă suferință și rațiune pentru ca noi să înțelegem ce ne lipsește în aceste cuvinte, în conștientizarea lor. Și vom ajunge în punctul în care vom începe să implementăm versurile acestui cântec la nivelul lor adevărat. Văd o văd venind. Vei vedea!

Comentariu: Iau acest cântec extern, îl pun în inima mea și îl cânt.

Răspunsul meu: Da, și toate acestea se întâmplă. Depinde de noi să scurtăm timpul. Accelerația depinde de noi. Trebuie să încercăm.

Întrebare: Și această tranziție, despre care spuneți că ar trebui să aibă loc prin minte, prin inimă, cum se întâmplă?

Răspuns: Prin conștientizarea treptată. Nu este doar un fel de salt sau hocus-pocus. Aceasta este ceea ce oamenii doresc să se întâmple, doresc cu adevărat să fie în această stare sau să atragă această stare către ei înșiși, efectuând tot felul de acțiuni între ei în lumea noastră — apropiere și așa mai departe.

Adică este multă muncă atât fizică, cât și morală și pedagogică. În general, mai avem mult de lucru aici.

Întrebare: Deci, evenimentele care se întâmplă ar fi trebuit să se întâmple?

Răspuns: Încă trebuie să vedem că tot ceea ce s-a întâmplat în orice moment negativ între toate națiunile a suferit doar din cauza faptului că ne îndepărtam unul de celălalt și nu înțelegeam cât de mult ar trebui, dimpotrivă, să ne apropiem.

Și acum toate aceste suferințe se vor manifesta în noi și ne vor împinge spre apropiere. Și atunci le vom fi recunoscători și vom realiza cât de mult există numai fericire în lume și mișcare către lumină.

Tot ceea ce se întâmplă este o mișcare către fericire și lumină.

KabTV “Noutăți cu Dr. Michael Laitman” 3/3/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: