Trăind după Legile Torei

Tora, „Deuteronom” 0:13 – 02:14: Sculaţi-vă dar şi treceţi râul Zared. Şi am trecut noi râul Zared. De atunci, de când ne-am dus la Cadeş-Barnea şi până ce am trecut râul Zared, au trecut treizeci şi opt de ani şi au pierit din tabăra noastră toţi cei ce erau atunci buni de război, după cum li se jurase Domnul;

Dacă ne uităm la călătoria de patruzeci de ani prin deșert din punct de vedere geografic, întreaga distanță dintre Egipt si Israel ar fi putut fi străbătuta la pas într-o săptămână.

Tora, oricum, vorbește despre o călătorie spirituală, pregătirea pentru dezvoltarea calităților de dăruire. Exodul din Egipt și sosirea în țara lui Israel este o perioadă foarte serioasa de corecție,  creșterea de la Malchut la Bina. Și, deși aceasta nu este legata de calitatea de dăruire încă, pentru că deșertul nu produce nimic, este o creștere deasupra calităților egoiste.

Întrebare: Este posibil să spunem că omenirea trece acum printr-o perioadă de pregătire pentru gradul următor?

Răspuns: Pentru omenire se va întâmpla într-un mod diferit, pentru că ei nu trebuie să se supună acelorași stări ca și poporul lui Israel. În schimb, ei folosesc un sistem spiritual pregătit, sistemul de forțe este gata pentru corectarea lor.

Si aici vorbim despre modul în care acest sistem se naște, cum se conectează grupul de oameni care se numesc poporul lui Israel. Astăzi, grupul nostru mondial Bnei Baruch se îndreaptă exact către aceasta perioada de patruzeci de ani și toți ceilalți vor primi un sistem aproape complet de la noi.

Ei vor începe alături de noi și, datorită lor, vom aduce lumea într-o nouă Lumină Superioară. Sarcina lor nu este să se corecteze prin acțiuni speciale, ci numai să se anuleze în fața noastră pentru a primi Lumina Superioară.

Tora a fost dată poporului evreu, în scopul de a-i pregăti pentru misiunea lor privitoare la restul lumii.

Prin evrei, ne referim la acei oameni care s-au axat pe calea corectării spirituale, și toți ceilalți așa-numiți evrei care s-au născut evrei, nu sunt considerați un popor.

Orice persoană, care se alătură mișcării spre Creator este numită Israel, „Isra-El”, „Yashar Kel,” ceea ce înseamnă „direct către Creator.”

Așa cum o dată în vechiul Babilon, oamenii care au acceptat calea spirituală și au fost de acord să îndeplinească această misiune, s-au alăturat grupului lui Avraam, așa este și astăzi. Nimic nu s-a schimbat în lume.

Întrebare: Atunci de ce noi spunem că evreii din lume trebuie să înțeleagă rădăcinile lor?

Răspuns: Pentru că în ei există Reshimot, informații înregistrate cu privire la ceea cea au făcut în trecut,  și este posibil să le trezească  din nou.

Din emisiunea de pe KabTV  „Secretele din Cartea Eternă” 1/20/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed