Trăind în limitele tale

Întrebare de pe Facebook: Tu spui întotdeauna că un Cabalist trebuie să se limiteze la minimul necesar. Dar minimul este diferit pentru fiecare. Cum este posibil să determini limita?

Răspuns: Omul îşi determină propria limită, direcţionându-şi gândurile şi caracteristicile să se unească cu alţii şi prin ei să se unească cu Creatorul. În acelaşi timp, este natural ca restul dorinţelor şi a intereselor mici să fie anulate.

Chiar dacă mă consider a fi un Cabalist şi sunt în special implicat în asta majoritatea timpului, trebuie să scriu şi să explic înţelepciunea Cabala oamenilor.

Deci, ascult ştirile şi urmăresc programe ştiinţifice populare, pentru a-mi ţine lecturile şi discuţiile pe baza acestora.

În afara de asta, îmi plac glumele şi poveştile, pentru că asta arată cât de mult intelectul uman poate schimba totul din jur şi să descopere uniunea opuselor. În principiu, asta se regăseşte într-o glumă bună.

Întrebare: Necesităţile minime sunt o egalitate forţată, astfel încât toată lumea să fie la acelaşi nivel?

Răspuns: Nu. În niciun caz. Principalul lucru pentru om este să găsească un scop important în viaţa, iar ceea ce face în rest se subordonează acestui scop. Restul va fi secundar.

Am învăţat asta de la profesorul meu. Îi plăcea să se plimbe în parc, să mănânce bine, să meargă la saună şi să înoate în mare. Dar toate astea erau minore în raport cu scopurile spirituale, cu înălţimea la care a fost.

Omul trebuie să îşi determine şi să îşi definească precis scopul. Apoi necesităţile se vor rezolva de la sine.

Din emisiunea de pe Kab TV „Ştiri cu Michael Laitman” din 30.01.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: