Traiul corect

Întrebare: Ce este ”traiul corect” conform înțelepciunii Cabala?

Răspuns: Traiul corect (de afaceri) înseamnă fabricarea și producerea de mijloace de producție și consum într-o cantitate necesară pentru a furniza fiecărui membru al societății un nivel de viață normală rațională și nu mai mult de atât.

De exemplu, fiecare animal are nevoie doar de hrana care este utilă și potrivită funcționării sale fiziologice. O vacă nu bea niciodată șampanie și un cal nu va mânca niciodată hamburgeri. El are nevoie de ovăz și o vacă are nevoie de iarbă.

În mod similar, alimentația normală și sănătoasă pentru o persoană nu depășește un nivel necesar. Cu asta, va umple corpul ei și tot restul nevoilor sale va fi umplut doar prin creșterea la următoarele niveluri spirituale.

Întrebare: Care ar fi un profit normal în afaceri?

Răspuns: O afacere trebuie să fie doar pentru a da unei persoane împlinirea pentru a duce o viață normală, fără profit.

Cu asta, între noi, vom face o excelentă muncă, răspunzând reciproc celor mai multor nevoi. Dar, astfel de muncă este deja inclusă în ascensiunea noastră spirituală și va fi evaluată în munca spirituală. Fie întreaga omenire va începe treptat să se includă în aceasta, alocând una sau două ore pe zi sau grupuri speciale de oameni vor munci în echipă, mai multe milioane astăzi, mai multe milioane mâine și așa mai departe.

Asta înseamnă că munca de dragul afacerii se va perima rapid. Cercurile de afaceri nu cred că modificarea anumitor bacnote pentru altele, întoarce lumea la valoarea reală a banilor. Totuși, valoarea acestora este pierdută și este imposibil de a schimba ceva aici.

Lumea trebuie să fie integrată ca o familie și în familie, totul este divizat conform cu ceea ce are nevoie fiecare.

Din ”Povestiri scurte”, kab.tv, 23.10.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: