Transformarea inimii, lovitura dupa lovitura

Intrebare: Ce se intampla cu Uniunea Europeana? Acum o luna o prabusire parea inevitabila iar acum totul pare in regula?

Raspuns: Intr-adevar asa este, si se va repeta de mai multe ori. Vom ajunge la impresia ca o prabusire este iminenta si apoi va parea ca totul este ok. Doar prin astfel de incercari graduale, dezvoltare pas cu pas, vom deveni constienti ca trebuie sa ne schimbam.

In mod general este necesar sa intelegem ca scopul naturii nu este de a ne anihila. Prabusirea trebuie sa fie interna. Trebuie sa se intample in constiinta noastra, sa realizam cat de gresit ne tratam pe noi insine si lumea. Nu este vorba ca am fost lovit de un tsunami, uragan, cutremur, eruptia unui vulcan sau apa inghetata.

Toate acestea sunt necesare doar pentru a ne scoate din balta noastra, sa ne ridice, sa ne oblige sa incepem sa gandim. De fapt, aceste actiuni – o lovitura neasteptata si retragerea ei pana la urmatoarea lovitura, apoi o alta lovitura si retragere – treptat scot o persoana in afara sa.

Cu fiecare nou pas, credem ca totul este la fel, dar de fapt nu este. De fiecare data, realizam un alt tip de egoism, partea sa cea mai mare. O lovitura egoului, a doua, si a treia, dar noi nu simtim diferenta si nu realizam de fiecare data ca egoismul nostru proceseaza un grad complet nou.

Egoismul este de mai multe feluri, si pana cand nu ajunge la ultimul sau stadiu, nimic nu se va schimba. De aceea trebuie sa trecem prin atat de multe mici lovituri.

Am experimentat deja multe din ele in timp ce coboram din lumea Infinitului in lumea noastra de-a lungul celor 125 trepte spirituale. Aceste trepte contin milioane de actiuni si evenimente diferite , prin care trebuie sa trecem in lumea noastra. Trebuie sa lucram la ele in timpul reincarnarilor noastre in aceste vieti.

Nimic nu este intamplator, nimic nu se intampla din senin, sarind peste treptele spirituale, sau sarind peste starile spirituale. Trebuie sa inghitim fiecare pastila, este singurul mod in care invatam. Nu exista alta varianta.
Din  Lectia a 2a de la Conventia din Berlin 1/28/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed