Transformarea iubirii în ură

559Comentariu: Aţi spus că dacă imaginea exterioară a altei persoane ar fi în mine, aș iubi-o și aș justifica-o cumva. Dar dacă o văd din afară, îi caut imediat niște defecte. Cu toate acestea, se întâmplă ca o persoană să-și critice constant calitățile interne și să simtă remuşcări.

Răspunsul meu: Asta doar dacă suferă din cauza lor, dacă îi provoacă emoții negative și în niciun alt caz.

Să presupunem că mi s-a spus că am urechi urâte și auzind asta, încep să sufăr. De atunci, nu mă simt bine cu urechile mele, nu-mi plac. Ce pot face? Înseamnă că o asemenea atitudine față de mine mi-a fost impusă; altfel nu m-as fi gandit la asta.

Vezi cum își tratează o mamă copilul: poate că este foarte urât, dar este al ei! Nu vede nimic urât la el pentru că îl iubește. După cum se spune, toate nelegiuirile sau toate defectele sunt acoperite de iubire.

Dar atunci când cineva suferă, atunci obiectul suferinţei se schimbă treptat de la ceva iubit sau neutru la ceva urât. Așa că începe să treacă de la iubire la ură pentru că fostul obiect al iubirii, care îi dădea plăcere, acum îi provoacă suferință. Prin urmare, percepția lui este transformată în ură și antipatie. Dar asta se întâmplă doar la nivelul nostru corporal.

La nivel spiritual, totul se întâmplă în funcție de calitățile luminii.

KabTV „Am primit un apel. Acei evrei, din nou!” 09.06.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: