Transmiterea informațiilor cabaliste

Întrebare: Ce înseamnă versurile pentru un cabalist? Poate cabalistul să se simtă trist?

Răspuns: Versurile sunt trăiri. În Cabala, trăirile au totdeauna o expresie matematică specifică. Pot să le scriu ca pe o formulă, să ți le trimit pe fax sau pe mail și, dacă tu le înțelegi, poți deja să gestionezi această formulă, adică poți să o reproduci în tine și să simți ceea ce simt eu. Atunci, eu și cu tine, vom avea aceleași trăiri. În acest fel, transmitem noi informațiile cabaliste, de la unul la altul.

În lumea noastră, putem transmite informația senzorială de la unul la altul, dar aceasta se va exprima în noi senzații diferite. Să zicem că se transmite o anume simfonie, fiecare o percepe diferit, deoarece aceasta impune sunete care trezesc trăiri în fiecare și, de aceea, fiecare le interpretează în funcție de experiențele lui interioare, de trecutul lui, etc.

În Cabala, nu se întâmplă așa. În reproducerea informației cabaliste, o pătrunzi senzorial, transmiți tot eu-l tău peste această informație și care este interpretată în tine. Devii materialul pe care ea îl sculptează și-l formează, adică, cu alte cuvinte, experimentezi chiar tu această stare.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 11/11/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed