Transmiterea sentimentelor spirituale

Întrebare: Pot studenții care studiază o perioadă să împărtășească realizările, sentimentele și experiențele personale cu noii studenți?

Răspuns: Nu, pentru că este imposibil să le transmiteți, la fel cum este imposibil pentru un muzician să transmită sentimentele sale dezvoltate unui nou student care tocmai a început să înțeleagă muzica. Este cu atât mai mult când vine vorba de înțelepciunea Cabalei, deoarece o persoană își poate transmite sentimentele altuia doar dacă ambele le împărtășesc.

O persoană care nu împărtășește sentimentele pe care un cabalist le simte la diferite niveluri spirituale nu le va putea înțelege. Să presupunem că îți spun „Netzach de Zeir Anpin”, ce urmează?

Trebuie să dobândiți aceste atribute și atunci putem avea limbajul potrivit pe care îl putem folosi și vorbi despre empatia reciprocă.

Întrebare: Cum pot răspunde la întrebările elevilor noi despre nivelul spiritual pe care mă aflu și ce am atins?

Răspuns: Simplu, trebuie să le explicați că o vor înțelege cu timpul pe măsură ce continuă să studieze. Când îți vor atinge nivelul, vor vedea unde te afli.

Este vorba despre stări care ar trebui să apară într-o persoană și apoi îi poți vorbi despre asta. Este ca și cum nu putem vorbi cu un elev din clasa întâi despre ceea ce se studiază în clasa a cincea și cu un elev din clasa a cincea despre ceea ce se studiază în clasa a zecea.

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV, 11/11/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed