Transmiterea verbală a informațiilor

Întrebare: Orice relație implică transferul unor informații. Poate fi verbal. În natura neînsuflețită, acestea sunt procese de vibrație, în natura vegetală – mirosuri, în natura animală – sunete, un fel de limbaj.

Un om, pe lângă vorbire, are capacitatea de a gândi abstract. Oamenii de știință spun că acest lucru îl face uman. De ce ni se oferă această oportunitate?

Răspuns: Avem o astfel de oportunitate, prin care să putem transmite un tip special de informații, care în lumea noastră nu sunt transmise prin metode convenționale.

Omul se ridică deasupra lumii animale și este considerat om deoarece trebuie să ia contact cu ceilalți într-un spațiu în care nu există oportunități pământești de comunicare.

Întrebare: Să presupunem că animalele și plantele pot emite unele mirosuri, sunete și pot comunica reciproc despre pericol sau alte informații. O persoană se poate așeza și, timp de câteva ore la rând, poate vorbi despre lucruri pe care nu le-a văzut sau nu le-a inventat niciodată. De exemplu, unele mituri, lucruri abstracte. Despre ce e vorba? Ce le dă asta oamenilor?

Răspuns: Omul diferă de lumea animală prin faptul că trebuie să primească, să absoarbă, să proceseze și să transmită o cantitate uriașă de informații care nu pot fi transmise de niciun purtător terestru: nu mirosuri, nu vibrații ușoare, nici măcar sunete.

El trebuie să transmită acest lucru prin vorbire, printr-un anumit set de sunete și care nu sunt atât de multe. Combinația acestor sunete poate transmite o cantitate infinită de informații. Aceste combinații, care pot fi nu numai sonore, ci și vizuale, de orice fel, ele generează coduri, cuvinte și propoziții. Acest lucru ridică un om peste nivelurile pământești anterioare: neînsuflețit, vegetal și animal.

Întrebare: Deci, conform proiectului naturii, omul trebuie să se dezvolte într-o anumită stare pentru a putea transmite ceva prin vorbire altor persoane care nu sunt încă în această stare?

Răspuns: Desigur. Este cel mai important.

Întrebare: Să presupunem că îți pot spune despre unele lumi, despre un viitor care nu există încă. Dar dacă nu l-ai simțit niciodată, îți vine să crezi?

Răspuns: Nu este vorba dacă pot să o cred; îți percep povestea și cu ajutorul ei merg mai departe. Această oportunitate permite oamenilor să se dezvolte. Prin asta suntem diferiți de animale.

Din KabTV „Abilități de comunicare” 30.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: