Trebuie să ajungem la armonie cu natura

Întrebare: Deseori spuneți că trebuie să învățăm de la natură. Cum poate o persoană obișnuită să privească ce se întâmplă în natură și să învețe ceva? Ce se poate învăța din natură?

Răspuns: Cred că, după ce am studiat natura noastră pământească într-o oarecare măsură și am văzut că este un sistem unic, închis, trebuie doar să aflăm cum putem fi parte integrantă a acestui sistem unificat, cum ne putem include în el astfel încât natura să fie confortabilă cu noi.

Întrebare: Oamenii moderni sunt sceptici cu privire la expresia „învață din natură”. Oamenii percep adesea natura ca o sursă inepuizabilă de minerale, ca un loc de recreere, un laborator de cercetare.

Ce este natura din punctul dvs. de vedere? Care este esența unității naturii?

Răspuns: Natura este un organism unic integral, compus din niveluri, vegetativ, animat și uman. Aceste niveluri sunt foarte clar și ferm conectate între ele și se simt dependente unul de celălalt.

Dar nivelul uman are egoismul intensificat, nu dorește să țină cont de lumea înconjurătoare și încearcă să adapteze natura pentru sine, mai degrabă decât să se adapteze la natură. În aceasta constă cea mai mare greșeală a omului, deoarece, deși se dezvoltă în mod egoist, toată dezvoltarea lui îl duce în cele din urmă  la mari probleme.

Întrebare: Aceasta înseamnă că există armonie pe toate nivelurile naturii, cu excepția omului?

Răspuns: Omul trebuie să ajungă la armonie.

De la KabTV „Era Post-Coronavirus” 16/04/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed