Trebuie să ne ridicăm deasupra morții

294.3La știri: „CEO-ul Tesla, Elon Musk, are un „sentiment foarte prost” despre economie – atât de mult încât îi îndrumă pe directorii companiei să înghețe angajarea și să reducă personalul…” (NPR).

„Elon Musk salută recesiunea globală: „a plouat cu bani pe proști de prea mult timp”… Trebuie să se întâmple unele falimente. (The Guardian).

Răspunsul meu: În cele din urmă desigur, pentru a aduce lumea la o distribuție sănătoasă și corectă, în echilibru, plăți adecvate pentru muncă și muncă potrivită, o mare parte din lucrurile pe care le-am făcut trebuie distruse.

Câte scheme am răsucit între noi și toți acești judecători, avocați? O schimbare în relațiile noastre, când le curățăm de tot ce este pretențios și inutil, când toate bursele și cabinetele de avocatură vor cădea și așa mai departe, și așa mai departe, atunci toate acestea vor căpăta o cu totul altă bază, o fundație sănătoasă.

Întrebare: Vorbiţi despre legături directe între noi sau tot felul de lucruri și producție inventate? De îndată ce aceste conexiuni vor fi corectate, tot acest spațiu va începe să fie curățat, nu?

Răspuns: Da. Chiar dacă am elimina doar companiile de asigurări din lumea noastră, lumea ar deveni diferită.

Întrebare: Vom reuși să le înlăturăm pur și simplu având mai multe relații directe?

Răspuns: Desigur că da. Chiar numele „companie de asigurări”.

Comentariu: Da, ma asigur la maxim; dacă se întâmplă ceva, atunci… Și când vor cădea, aceste companii? Nu se va întâmpla pur și simplu schimbând legea și spunând că nu mai există companii de asigurări și atât?

Răspuns: Nu cred că vor cădea rapid și decisiv. Depinde de deziluzia omului în această viață.

Trebuie să suferim o suferință foarte gravă și să ne reevaluăm valorile. Abia atunci vom ajunge la o decizie cu privire la ceea ce avem nevoie în această lume și ce nu avem, în așa măsură încât în acea decizie vom fi la gradul de viață și moarte, eternitate și moarte.

Cu aceste tipuri de probleme și când dorim să le schimbăm, atunci cu adevărat vom putea începe să reconstruim lumea.

Întrebare: Vom ajunge la un fel de decizie simplă în urma tuturor acestor deliberări?

Răspuns: Decizia este foarte simplă: cum ne putem ridica deasupra morții. Pentru că toate aceste companii de asigurări, tot ceea ce există sunt doar modul în care pot face lucrurile mai sigure, să le pot împlini.

Întrebare: Da. Ele sunt bazate pe moarte, de fapt. Iar aici totul se va baza pe viață, da? Înseamnă că se va baza pe cum mă pot ridica deasupra morții, nu?

Răspuns: Da. Asta stă la baza existenței tuturor acestor companii și în general a relațiilor sociale pe care le-am născocit în ultimul secol.

Întrebare:: Și când îmi doresc acest lucru, să mă ridic deasupra morții, atunci voi fi curățat treptat de toate acestea?

Răspuns: Da. Totul va funcţiona! Amenințarea războiului și toate aceste competiții în general vor dispărea.

Întrebare:: Când spuneţi să te ridici deasupra morții, ce vreţi să spuneţi prin asta?

Răspuns: A te ridica deasupra morții înseamnă a te ridica deasupra egoismului. Și este așa încât nu îmi pasă de relația dintre moarte și viață; este atunci când văd un flux etern în asta.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 13.06.2022

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed