Trecând dincolo de limitele senzațiilor pământești

709Întrebare: Problema îmbătrânirii a preocupat umanitatea tot timpul. Un om la tinerețe și bătrânețe, sunt doi oameni diferiți sau acelasi?

Răspuns: Fie că suntem tineri sau bătrâni, vii sau morți, acestea sunt doar descrierile noastre despre noi înșine. Desigur, orice raționament este posibil aici, dar până nu ne vom ridica deasupra egoismului în care ne simțim pe noi înșine și lumea noastră, nu vom putea recunoaște corect ce alte posibilități există să simțim.

Întrebare: Adică, mă descriu ca fiind tânăr și după un timp ca bătrân. Totuși, nu mă simt așa. Mi se impune acest sentiment?

Răspuns: Da, este impus. Dar totuși, este impus în interiorul tău.

Întrebare: Cine il impune?

Răspuns: Forța superioară ne impune întreaga imagine a acestei realități. Fiecare dintre noi are propria lui imagine impusă in el. Și așa acționăm.

Cu toate acestea, în același timp, există oameni cărora li se oferă posibilitatea de a schimba această imagine. Depinde de modul în care lucrează cu ea și de aici începe interacțiunea dintre oameni și dezvoltarea lor reciprocă.

Întrebare: Care este scopul impunerii acestei imagini?

Răspuns: Pentru ca o persoană să se ridice deasupra ei.

Întrebare: Toți oamenii?

Răspuns: În cele din urmă, toti.

Întrebare: De aceea ni se dă sentimentul stării de viață și de moarte?

Răspuns: Da, desigur. La urma urmei, nici ele nu există cu adevărat. Cu toate acestea, ne sunt date pentru ca o persoană să se ridice deasupra lor și să treacă dincolo de ele.

KabTV  „Kabbalah Express” din 12.04.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: