Trecând prin această lume

712.03Întrebare: Pentru a explora realitatea spirituală, ați început să înțelegeți procesul corporal, semnificația și sursele lor, la un nivel complet diferit?

Răspuns: Începi să înțelegi sursele cabalistice. De asemenea, am înțeles sursele corporale în acest fel, deoarece am o minte umană sănătoasă. Nu sunt Einstein, desigur, dar am absolvit școala și universitatea cu succes, am un doctorat și m-am angajat în diferite cercetări interesante. Dar acest lucru nu are nicio legătură cu înțelepciunea Cabalei.

Când începeți să studiați înțelepciunea Cabalei, are loc o schimbare în interiorul vostru.

Când se angajează în știința obișnuită, omul realizează și absoarbe diferite fapte care se acumulează pur și simplu în interiorul său. Dar când cineva se angajează în înțelepciunea Cabalei, absorbția cunoștințelor cabalistice schimbă omul.

Întrebare: Aceasta înseamnă că omul are o analiză diferită, de exemplu, s-ar putea schimba perspectiva sa asupra istoriei umane?

Răspuns: Chiar și perspectiva unei persoane obișnuite despre istoria umană se poate schimba atunci când se angajează în ea. Dar în spiritualitate, persoana însăși se schimbă. Pornind de la aceasta, începem să percepem, să simțim și să absorbim tot ceea ce există în el în conformitate cu noul său nivel. În loc de proprietatea de a primi, ea dobândește proprietatea de dăruire.

În această nouă proprietate de dăruire, care se manifestă din ce în ce mai mult în el, începe să vadă lumea într-un mod diferit: cap la cap, în afara timpului, spațiului și mișcării. El începe să privească lumea tocmai din punctul de vedere al compacității tot mai mari, al dependenței reciproce a tuturor elementelor creației, până când trece de la materie la calitatea sa interioară și trece prin această lume.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei” 20.01.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: