Trecând prin convenție

Întrebare: Cum ar trebui un elev nou care se alătură grupului să fie trezit pentru munca corectă?

Răspuns: Grupul îl conduce la anumite acțiuni și îi dă o șansă. Nu este întâmplător că trăim aici și nu într-o realitate diferită. În lumea acțiunilor putem exista chiar și la nivel „animal”, detașați de spiritualitatea pe care o construim deasupra noastră. Deasupra atributelor mele actuale, creez treptat imaginea unei ființe umane. O construiesc prin legătura cu prietenii și prin crearea forței Creatorului între noi. Acestea sunt toate acțiunile interne spirituale, care sunt mai presus de sinele noastre actuale.

Între timp ne conectăm la nivel corporal, fără intenții spirituale, și, astfel, construim mediul. Avem infrastructura necesară pentru a face acest lucru, care este „lumea aceasta”, de la care vom începe avansarea noastră spirituală. Avem o oportunitate rară aici: Pe de o parte, această bază este adaptabilă într-un fel la  lumea spirituală, iar pe de altă parte, aceasta ne permite să existăm fără nici o adaptare la ea. Realitatea pe care o văd și o simt cu cele cinci simțuri corporale ale mele este de fapt un cadou prețios: sunt pe punctul unei acțiuni spirituale aici, o ascensiune spirituală, și în același timp, pot influența spiritualitatea.

Întrebare: Și ce pot să fac dacă sunt opus și sunt înclinat spre detașare? De exemplu, o convenție se apropie, iar eu nu vreau să merg. Este aceasta spargerea?

Răspuns: Desigur. Ce este mai mult, lipsa dorinței de a merge la convenție nu este cea mai puternică întrerupere încă.

Dacă ai fi invitat la o petrecere care ți-ar plăcea, te-ai alătura bucuros, deoarece aromele care îți plac și performanțele și tot ceea ce „face plăcere” ego-ului tău te așteaptă acolo, așa că ai alerga acolo încă de la prima chemare.

Aici, cu toate acestea, tu avansezi spiritual, și astfel simți că convenția este un loc pentru a te exercita pe tine însuți. De aici provine respingerea: Dintr-o dată devii leneș, și simți lipsă de respect, și „ceva mai important” apare și există alte calcule … acestea sunt toate un rezultat al Luminii care iluminează pentru tine, așa că este un lucru bun, dar folosește-l unde vei vedea un loc pentru muncă.

Cu cât mai mult avansăm, cu atât mai mult ne simțim în acest fel. Prin urmare, veți vedea că există din ce în ce mai puțini oameni printre noi. Acum presupunem că cu cât mai mult avansăm, cu atât mai mulți vom fi, dar de fapt nu este așa.

În 2007 am fost într-un turneu în zece orașe din America și au fost aproximativ 600 de oameni la fiecare lecție pe care am ținut-o, și 2.000 de oameni în New York. Astăzi, cu toate acestea, există aproximativ 50-100 de persoane.

De ce este așa? Pentru ca noi am avansat și astfel a făcut și publicul. Oamenii nu sunt așa de atrași de cuvântul „Cabala” în sine. Ei înțeleg mai mult și știu că este vorba despre munca internă. Datorită Luminilor de care suntem mai aproape acum, oamenii înțeleg ceva nou și, pe ansamblu, nu vor să vină la lecții sau să meargă la convenții.

Există o mică minoritate rămasă, iar aceștia sunt oamenii care vor împlini corecția. Tot restul se vor alătura „pionierilor” într-un fel, dar numai prin intermediul suferințelor. Foarte puțini înaintează prin Lumina, în timp ce restul se mișcă prin suferințe…

Din partea 4 a Lecției zilnice de Cabala 4/10/12, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: