Programul vieții, partea a treia

Trecerea la lumea viitorului

Întrebare: Ce calităţi trebuiesc schimbate pentru a intra într-o lume nouă, nelimitată? La urma urmei, fiecare dintre noi are proprietăţi diferite.

Răspuns: Cu toţii avem o calitate comună: dorinţa egoistă care ne face să urmărim în mod constant plăcere.

Trăim în această calitate şi nu dorim să o schimbăm pentru că nu ştim altceva decât să ne îndeplinim aceasta dorinţă. Invidiem ceea ce au alte persoane şi dorim acelaşi lucru. Acesta este modul în care avansăm.

De fapt, acesta este modul în care această lume a avansat în trecut, dar astăzi se apropie de sfârşit. Nu avem nici o dorinţă de a avansa, pentru că vedem că această dezvoltare este fără rost. Care este punctul final în această cursă nesfârşită pentru noi plăceri, precum a hamsterilor pe roţile de alergare?

Oamenii sunt dezamăgiţi de viaţă, văzând ca sunt doar folosiţi. Ei nu ştiu de ce trăiesc. De aceea, sunt atât de populare în zilele noastre medicamentele antidepresive. În viitor, spre aceasta se îndreaptă toată omenirea, cu excepţia cazului în care sunt revelate deodată noi posibilităţi şi un nou obiectiv.

Atunci ne vom bucura că am devenit dezamăgiţi de această lume veche şi am văzut că nu valorează nimic. Cabala ne oferă o oportunitate de a intra în altă lume. Vieţile noastre din ultimii zeci de ani au avut ca scop doar să realizăm că vrem să scăpăm de ea. Astăzi, suntem în iad, dar există o altă lume numită paradis.

Şi putem intra în acest paradis, este foarte simplu. Trebuie doar să ne deschidem inimile noastre către alţii şi să ne conectăm cu toată lumea. Acum, nu încă cu toată lumea, ci numai cu cei cu care doresc şi ei să intre în această noua lume minunată.

Întrebare: Ce înseamnă să ne deschidem inimile noastre către alţii?

Răspuns: Înseamnă să devenim un singur om cu o singură inimă, să ne corectăm inimile. Aceasta este condiţia pentru a intra în lumea viitorului. Aceasta este singura proprietate pe care o avem de schimbat în noi: deschiderea inimilor noastre încuiate.

Va urma

Din KabTV „O viaţă nouă” 9/8/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: