Treci scântei de Lumina la duşman

Întrebare: Dacă o persoană nu este pregătită suficient pentru Convenţie , ea va spune: Asta este foarte frumos. Oamenii se unesc şi asta nu este deloc un lucru rău. Totuşi, ea nu va simţii faptul că această uniune deţine ceva mai înalt, ceva care este diferit de alte tipuri de uniuni. Este bine pentru această persoană sa părăsească Convenţia cu acest sentiment?

Răspuns: Fiecare persoană are propriu scop în viaţă. Convenţia este o adunare de oameni care doresc să-l descopere pe Creator, iar Creatorul poate fi descoperit dacă îţi iubeşti seamănul ca pe tine însuţi.

Nu ne opunem să vină cei mai diferiţi oameni la noi. Lăsaţi-i să vadă cine suntem noi. Chiar dacă o persoană se opune Cabalei sau nouă, în particular, asta o va ajuta să vadă exact de ce este împotrivă.

În orice caz, când venim în contact cu orice persoană, necontând ce legătură are cu noi, noi îi trecem o porţie de Lumină şi astfel întreaga lume avansează către corecţie. Din acest motiv s-a produs spargerea, doar că ea s-a produs într-un mod mult mai dramatic. Spargerea a fost necesară pentru a trece scântei de Lumină în Kelim care nu putea primi Lumina altfel. După spargere, noi putem trece Lumina tuturor, folosind diferite forme de conexiune, chiar unele care nu sunt prea plăcute.

De aceea, chiar dacă inamicii sau oponenţii noştri au o conexiune cu noi, este un lucru bun. Aceasta este o formă de conexiune care nu este Panim be Panim (faţă în faţă), ci Panim be Ahor (faţă în spate) sau chiar Ahor be Ahor (spate în spate). În orice cazi, este o formă de conexiune. De aceea, câteodată, oamenii îşi doresc să se lupte doar pentru a veni în contact unul cu celălalt.

Din lecţia din 22.10.2010, Scrisoarea 17 a lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: