Trei etape ale dezvoltării spirituale

527.03Întrebare: Nivelul Nefesh (primul grad spiritual) are vreo legătură cu Ruach (spirit) și Neshama (suflet)?

Răspuns: Nefesh este stadiul inițial în care trebuie să fiu, cu scopul de a-l lucra pe deplin. După ce voi realiza o conexiune completă cu Creatorul care este inanimat din partea mea, și voi simți cu siguranță că nu există nimic altceva în afară de asta, voi putea spune: „Da, aceasta este mama mea, mama natură! Este eternă, perfectă, cu un plan uriaș pentru dezvoltarea mea și a întregii omeniri”.

În același timp, vreau să mă asociez cu acest plan, să mă dezvolt la unison cu el, sunt de acord cu acest lucru. Apoi mă pot naște și pot începe dezvoltarea mea mai conștientă în afara acestei mame.

O astfel de naștere caracterizează gradul meu de independență, adică următorul pas Ruach, când încep să mă mișc puțin.

Iar după aceasta vine stadiul de Neshama, pe care îl dezvolt deja în asemănarea mea cu Creatorul. Eu, ca un copil mic, iau exemplu de la El, învăț de la un adult și devin din ce în ce mai egal cu El în calitatea de dăruire. Învăț să ies din ce în ce mai mult din mine însumi, să dăruiesc, să-mi iubesc aproapele.

După ce am învățat acest lucru, intru în lumea Atzilut. Atzilut este stadiul de asemănare completă cu Creatorul. Este o creștere serioasă și înțeleg în mod conștient cine este Creatorul, mă aflu în fața Lui ca partener.

Această stare se numește uniune spirituală, fuziune: Îi ofer Creatorului toate dorințele mele, iar El le formează și le umple.

Din „Puterea cărții Zohar” #19 de la KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: