Trei postulate ale Cabalei

Întrebare: Care sunt cele trei legi de bază ale metodologiei Cabala?

Răspuns: Primul postulat este acela că există o singură forţă superioară a naturii, numită “Creatorul” său “Natură”. Nu îi atribuim proprietăţi speciale în afară de a fi o forţă comună care include absolut tot ce există în creaţie.

Al doilea postulat este acela că forţă superioară a creat nivelele naturii: inanimat, vegetativ, animal şi uman, care sunt controlate în mod automat de forţa superioară fără nicio posibilitate a liberului arbitru. Într-o asemenea situaţie, o persoană este parte a naturii și care poate reacţiona conştient şi independent la semnalele sale. “Om” în ebraică este “Adam” (de la cuvântul “Domeh” [“similar”], care înseamnă “similar cu Creatorul”.

Similar cu modul în care Creatorul are libertatea Sa de a acţiona, acolo este o oportunitate de a acţiona independent, atunci când o persoană se ridică deasupra naturii sale şi poate acţiona deasupra naturii sale.

Al treilea postulat este acela că, drept urmare a acţiunilor şi exerciţiilor speciale, toate lumea poate ajunge la echivalență de formă cu Creatorul într-un mod în care vom avea libertatea de a acţiona în mod similar cu Creatorul.

Din lecţia de Cabala în rusă 2/4/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed