Trezire în masă

Întrebare: Ai spus că, în trecut punctul din inimă era rareori revelat în oameni, dar că acum acest lucru are loc mult mai des. Această trezire masivă a punctelor din inimă dintr-un număr mare de persoane este influențată de înființarea statului Israel?

Răspuns: Trezirea depinde de dezvoltarea generală a egoismului.

Acesta a crescut în poporul evreu începând cu timpurile vechiului Babilon, de aceea acolo a fost descoperită știința cabalei. Poporul evreu este un grup alcătuit din reprezentanții tuturor națiunilor mici prezente cândva în Babilon. Erau oameni cu un tip special de egoism care doreau să atingă lumea superioară. Ei au răspuns la chemarea lui Abraham aspirând să se dezvolte în această direcție.

Abraham, un preot babilonian, era unul dintre ei. Oamenii care-și doreau dezvoltarea spirituală l-au urmat; de ce au răspuns la chemarea lui? Deoarece egoismul lor era mult mai mare decât al altor babilonieni.

Începând de atunci, pe parcursul a mai multe milenii, egoismul oamenilor a crescut, de aceea mulți dintre ei au ajuns la cabala. Priviți-i pe prietenii din întreaga lume, cum au răspuns la chemare!

În zilele noastre, un număr uriaș, milioane de oameni, sunt interesați de cabala. Călătorind în jurul lumii, mă întâlnesc mereu cu oameni care mă cunosc, îmi ascultă și privesc lecțiile.

Abia dacă a trecut o lună de când mă aflam în Grecia. Am fost recunoscut în multe locuri. Proprietara casei pe care am închiriat-o pentru câteva zile mi-a spus: „Te știu. Ești de acolo.” Același lucru mi s-a întâmplat într-un hotel din Chișinău, al cărui proprietar a exclamat, atunci când m-a văzut: „O, nu mă așteptam să stai tocmai la hotelul nostru!” Astfel de lucruri mi s-au întâmplat peste tot în lume.

Toate acestea sugerează că foarte mulți oameni sunt atrași și interesați de dezvoltarea sufletului lor. De aceea trebuie să diseminăm această metodă cu ajutorul internetului, fiecare în limba sa natală.

Veți vedea că totul va deveni mult mai ușor pentru că fiecare persoană pe care o veți atinge va lucra împreună cu voi asupra acestei chestiuni comune.

Din emisiunea KabTV “Bazele cabalei,” 2/9/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed