Trezirea Europei este posibila

Comentariu: Intr-o intalnire avuta intre reprezentantii Germaniei, Italiei si Frantei pe Insula Ventotene din Marea Ventotene, prim ministrul italian Matheo Ranzi a intrebat ce trebuie facut pentru a atinge unitatea in Europa, si nu doar la modul superficial, ci in forma reala.

Acesta este convins ca este posibil de trezit Europa, daca UE s-ar baza nu doar pe economie, dar si pe idealuri.

Raspuns: Aceasta este intr-adevar o intrebare buna, dar nu sunt mijloacele pentru a atinge unitatea. Nu ma refer la mijloacele financiare, ci la lipsa cunoasterii si a intelegerii de cum sa o faca. Faptul ca asememea intrebari se ridica indica ca au nevoie de o solutie, asta fiind deja un mare pas inainte, deoarece cand m-am intalnit in urma cu cativa ani cu un delegat UE si i-am explicat pret de o ora si jumatate cum pot depasi criza in care se afla, acesta a  notat totul, dar a spus: “nimeni nu va fi de acord cu asa ceva.”

Chiar si atunci am spus ca, mai devreme sau mai tarziu, UE se va sparge si ca trebuie introdus un sistem educational pentru cetateni cat mai curand posbil. Altfel, singura solutie pe care o au cu privire situatia din UE va fi nazismul si se va alege aceasta solutie daca Israel nu se uneste sa-i invate o altfel de unitate. Nu este nici o alta cale! Daca nu o facem, atat nazismul, cat si fundamentalismul islamic din Europa, se vor intoarce impotriva evreilor.

Acestea nu sunt ideile mele, ci este adevarul pe care ni-l aduce Intelepciunea Cabalei. Este mai bine daca lumea il descopera prin studierea cabalei si Doamne fereste nu din viata reala.

Intrebare: Este lipsa unitatii din Israel motivul tuturor problemelor?

Raspuns: Cu siguranta, lipsa unitatii din Israel este singurul motiv pentru toate problemele lumii si nu doar ale umanitatii, ci in tot ansamblul naturii. Chiar si dezastrele naturale sunt rezultatul lipsei de unitate din natiunea Israel.

Trebuie sa credem cabalistii si sa incepem sa studiem metoda pe care acestia ne-o ofera. Legatura dintre noi se va clarifica prin studiu, fiind singura imagine a lumii revelate. Ne va deveni clar ca unitatea depinde de  noi si doar noi putem sa o atingem. Hai sa o facem deci!

Din emisiunea de pe Kab TV Stiri cu Michael Laitman 24.08.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: