Trezirea rasaritului

Intrebare : Spuneati ca centrul grupului este Malchut din lumea Atzilut. Exista acum, cand noi studiem aceste chestiuni doar teoretic?

Raspuns: Acestea exista numai cand ajungem la ele. Pana atunci, ele exista doar in plan potential.

Spre exemplu, aveti un copil nou nascut, iar urmasii lui potentiali, toate generatiile, ar exista doar prin el. Ele nu exista inca, nici macar in picatura lui de samanta, dar sunt prevazute de un program de ordin superior. Aceasta este „existenta potentiala”: exista un program deasupra noastra, o regula a cauzei si a efectului, iar noi nu putem schimba nimic in aceasta privinta. Treptat, acest potential poate fi realizat.

Tot ce s-a intamplat cu fiecare dintre noi pana acum a fost transformat din potential in realitate. Deci, binele si raul sunt conditionate in aceeasi masura de acest program superior; nici nu ar putea fi altfel. In privinta trecutului, suntem toti fatalisti.

Cand vine vorba de viitor, noi il putem schimba. Nu ar trebui sa credem orbeste in destin. Este adevarat ca „Reshimot” (genele informationale) au cu siguranta ceva de spus iar Luminile li se vor opune, dar eu le pot defini relatia prin actiunile mele. Daca dorintele mele sunt echivalente cu Luminile, in aceeasi masura imi voi schimba senzatiile pe aceasta cale, catre cele opuse, apoi merg linistit mai departe, intr-un ritm bun. Prin asta se intelege „schimbarea destinului”.

Totul este determinat de ritmul avansarii. Daca incetinim indeplinirea „Reshimot”, putem experimenta senzatii neplacute, in comparatie cu optiunea de a le accelera. Pana si cel mai vesel cantec suna ca un mars funebru daca il cantam lent si viceversa. Prin accelerarea ritmului, este ca si cum ai transforma senzatiile negative in senzatii pozitive.

Criza mondiala din ziua de azi este cauzata de acelasi motiv. Ca si cum oamenii sunt socati de ceea ce se intampla dar incapabili de a lua deciziile potrivite. Asta pentru ca rata dezvoltarii a crescut, iar omul inca nu s-a adaptat inca la ea.

Nu sunt „rotund”, nu sunt complet. Nu pot lua in considerare mai multi parametri simultan. Peste tot se intampla ceva, totul este interconectat, dar eu inca incerc sa merg mai departe conditionat de propriul egoism. Nu ne putem alinia cu lumea moderna pentru ca ritmurile noastre nu se potrivesc.

Deci, finalul corectiei este predeterminat; oricum, depinde de mine cum imi realizez evolutia: fie pe calea suferintei, fie pe calea avansarii sensibile si constiente. Ritmul determina totul.

De aceea se spune ca Israel accelereaza timpul. Realizarea acelorasi „Reshimot” poate fi acompaniata de senzatii pozitive sau de calamitati, razboaie, epidemii sau alte nenorociri care ne vor impinge spre pasul urmator. Totul depinde de pregatire, pentru lectii, cat si pentru viata.

Asa cum este scris, „Am trezit rasaritul, dar rasaritul nu m-a trezit pe mine”. Trebuie sa ne dorim realizarea noilor „Reshimot”, din moment ce fiecare dintre ele reprezinta o ocazie de a ne ridica spre mai multa daruire.

Din partea a 4-a a lectiei zilinice de Kabbalah, 21.05.2012, „Introducere in TES” (Talmud Eser Sefirot / Studiul celor zece Sefirot).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed