Trimite te rog cerea mea Infinitului!

Intrebare: Este spus in Studiul celor Zece Sefirot (Part.8, Nr4, Reflectii interioare) ca cel de jos ridica MAN, o cerere pentru corectie doar pentru cel de mai sus (Elyon), si de acolo, celui mai inalt grad (Ali Elyon). Urmarea este o pauza de doua grade ?

Raspuns: Nu, nu te poti ridica la un grad mai inalt decat urmatorul. Textul discuta despre trei grade care te opresc sa gandesti ca actiunea este completa in cel superior tie. Cel de mai sus il ridica pe MAN la un nivel mai inalt decat cel de deasupra.

Si cu toate ca actiunea nu se termina nici macar la un grad mai inalt decat cel de mai sus, noi putem doar sa luam in considerare trei grade in Lumea Atzilut. Totusi, asta nu inseamna ca totul se opreste la ele.

Nici un singur grad nu poate corecta nimic din gradele mai joase fara sa faca parte din Lumina Infinitului.Trebuie sa isi ridice dorinta, nevoia celei mai de jos in Lumea Infinitului, deoarece o astfel de dorinta este complet noua. Este dorinta de a uni Malchut cu Bina care nu a existat niciodata, nu exista si nu va fi gasit nici macar in Infinit.

Aceasta dorinta trebuie sa se ridice la Lumea Infinitului unde Malchut al Lumii Infinitului intra in uniune (Zivug de Hakaa) cu Lumina Infinitului si trece destinatia Luminii speciale anume Acelui MAN a celui de jos.

Totusi, pentru a putea discuta despre acest lant, trebuie sa luam in considerare doar trei grade: cel de jos, cel de sus si cel de deasupra celui de sus.
Din partea a2a Lectiei zilnice de Cabala 12/5/10, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: