Tu ești responsabil pentru întreaga lume

Baal HaSulam, „Dăruirea Torei”: „Înțelepții noștri au spus: Tot Israel este responsabil unul pentru celălalt. Acest lucru pare complet nedrept pentru că, dacă cineva păcătuiește sau comite un păcat care îl supără pe Făcătorul lui, iar tu nu ai nicio conoștință cu el, Creatorul își va aduna datoria de la tine?” Este scris: Tații nu vor fi trimiși la moarte pentru copii…fiecare om va fi trimis la moarte pentru propriul păcat”. (Deuteronom 24:16) ”Deci, cum pot spune ei că tu ești responsabil pentru păcatele lor, chiar și ale unuia complet străin de tine, când tu nu-l cunoști nici pe el și nici locul unde se află?”

În măsura în care urcăm treptele corectării, în măsura dezvoltării noastre spirituale, suntem responsabili pentru ceilalți.

Întrebare: Baal HaSulam subliniază că suntem responsabili pentru fiecare, fără să-i știm, să-i vedem sau să-i cunoaștem. Cum se poate acest lucru?

Răspuns: Aici nu este vorba despre oameni. Este vorba despre sistem: tu ești responsabil pentru el, fiindcă tu poți să aduci în el Lumina Superioară care să-i repare. Tu, trebuie să o faci, doar la nivelul tău.

Dar, de fapt, întreaga lume este Kli-ul tău, vasul tău, sufletul tău. Și, de aceea, tu ești responsabil pentru întreaga lume.

Din KabTv „Ultima generație” 15/03/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: