Tu o vei vedea şi nu altcineva

Întrebare: Ne-ai explicat că textul pe care îl citim în Talmud Eser Sefirot şi în Zohar, descrie forţele de conexiune dintre noi. Potţi să îmi dai un exemplu din această conexiune?

Raspuns: Dacă eşti în spiritualitate, atunci de fapt vei descoperi  tot ceea ce ai citit in carti. Vei descoperi fortele de conectare dintre noi, inclusiv forta lor, caracterul, cum lucreaza si cum se unesc impreuna in reteaua care ne conecteaza.

Ai participa in reteaua acestor forte si a muncii lor, in iluminarea lui Shechina. Ai vedea cat de mult poti sa fi parte activa, cat de multi poti sa ii adaugi singur. In timp ce citesti textul, vei vedea cum se poarta intreaga retea.

Totusi, daca nu traiesti conectarea spirituala, este imposibil sa conduci asta inspre tine. Baal HaSulam scrie in poemul sau: „Orice vor vedea ochii tai, tu vei vedea, nu altcineva”.

Atat timp cat nu simti spiritualitatea, trebuie sa citesti aceste texte sperand ca ti se vor revela. Citim textele Cabaliste in calitatea lui Segula (o calitate miraculoasa), si nu in forma faptelor.

De exemplu, sa presupunem ca sunt orb si ascult un profesor de fizica care imi explica legile opticii. Imi spune cum un fascicul de lumina se imparte in mai multe culori. Totusi, eu doar aud asta. Nu inteleg despre ce vorbeste, ci doar aud ca aceste fenomene exista.

Pot sa studiez asta toata viata, fara sa inteleg despre ce vorbeste. Totusi, daca fac un efort deosebit si incep sa inteleg fenomenul despre care aud, atunci devine viata mea. Asta se numeste „Gusta si vezi cat de bun este Creatorul”. Trebuie sa gusti, sa primesti aceasta Lumina si sa ii simti gustul.

Adevarata stiinta a Cabalei incepe doar dupa ce ai aceste senzatii.
Din partea doua a Lectiei zilnice de Cabala 12/6/10, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed