Turcia : cine are de pierdut sau de castigat ?

Intrebare: In ultimele saptamani un intreg lant al evenimentelor a aparut in lume si este inca neclar spre ce ne indreptam. Totul a inceput cu iesirea Angliei din UE. Cele mai puternice acte de terorism au avut loc  unul dupa altul in tarile europene.

Iar zilele trecute, o tentativa de lovitura militara de stat a avut loc in Turcia, fapt ce a cauzat o puternica lovitura tarii. Ce puteti spune de situatia din Turcia ?

Raspuns: Turcia este la mijlocul dintre Europa si Asia, atat geopolitic cat si pe plan  intern. Pe de o parte, apartine lumii musulmane, pe de alta parte este o tara membra NATO si, aparent, o parte integranta a Europei.

Granita dintre Europa si Asia trece prin mijlocul vechiului Constantinopol, astazi Istanbulul. Cei de acolo simt aceasta divizare, aceasta partajare interna. Sunt multi oameni in Turcia care doresc sa fie Europeni dar, recent, partea care apartine Islamului radical s-a intensificat.

Distanta dintre aceste doua grupari creste in mod constant iar, prin urmare, in viitor v-om vedea multe lupte interna in tara. Situatia nu se va calma de una singura, desi lovitura de stat a esuat si presedintele Erdogan are oportunitatea de a restabili ordinea in tara. Oamenii nu vor fi incantati.

Oponentii lui Erdogan au esuat pana acum, dar asta nu inseaman ca sunt fara putere. Trebuie sa intelegem ca intreaga lume este acum la aceeasi rascruce intre a alege din doua cai diferite. Curand vom vedea aceeasi opozitie in tarile Europene, cand puterile Europei vor ceda, iar musulmanii si Islamul radical se va intensifica.

Intrebare: Asadar, cine va avea de castigat ? Va fi acesta Islamul ?

Raspuns: Nu. Nimeni nu poate castiga. Balanta va fi de o parte si de alta, dar nimeni nu va avea de castigat.

Metoda conectarii, pe care Intelepciunea Cabalei o ofera, ar trebui sa castige, iar atunci intreaga lume se va uni si nu vor fi nici invinsi, nici invingatori. Nu conteaza de care parte apartine fiecare, stanga sau dreapta, cu toti vor simti ca salvarea sta doar in uniune. Succesul global sta numai in acest fapt ; altceva nu se poate face.

Intrebare: Cum va arata Turcia, precum o tara musulmana sau precum o tara occidentala ?

Raspuns: Tara nu va fi nici musulmana, nici Europeana, ci va fi simplu doar una in care exista o unitate completa. Si la fel va fi in intreaga lume. Daca Lumina, care se intoarce la sursa, curge prin cabalisti catre lume, catre toate natiunile, atunci toata lumea va intelege si va simti unitatea in singura ei stare posibila, corect.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: