Uitarea și adormirea nu vor ajuta

565.02Comentariu: O problemă a acestui secol este pierderea sensului activității profesionale prin care angajații sunt dezamăgiți de munca lor și nu văd rostul în ea. Această condiție poate afecta oameni destul de bogați, bine educați sau în poziții de conducere. Dar, deoarece sunt încă percepuți ca de succes de către alții, le este dificil să împărtășească acest lucru și să refuze această muncă. Continuă să lucreze așa și se epuizează.

Ei nu văd rostul în munca lor. Există o slujbă, există muncă, există bani, dar nu văd rostul.

Răspunsul meu: Este firesc. Aceasta este creșterea omenirii, dezvoltarea treptată.

Egoismul omului nu este împlinit. Acesta este același egoism care stă la baza noastră. La un moment dat era plin. Îi plăcea munca, onoarea, faima, cunoștințele, banii și oportunitatea de a implementa cumva toate acestea. Dar astăzi nu este plin.

Este indiferent la opiniile altora; este indiferent să urce niște scări și chiar să facă mulți bani. Există, s-ar putea spune, un fel de oboseală, ca în cazul oricărui metal sau material. Deci este aici. Există chiar și un termen pentru asta: burnout.

Întrebare: În ce moment se întâmplă asta? Am trăit normal, am lucrat normal, am fost în flăcări la serviciu, și dintr-o dată mă simt gol și inutil.

Răspuns: Egoismul a trecut la următorul mod de operare. Nu este suficient să le fie dat totul oamenilor. Ceea ce a fost înainte a provocat satisfacție și împlinire, deșertăciunea a fost împlinire etc., dar nu acum. Nu știu ce să fac, cum să trăiesc sau pentru ce să lucrez. Nu știu! Este complet neinteresant pentru mine.

Mai e nevoie de ceva. Ce este acel „mai mult”? Oamenii nu pot spune. Pur și simplu nu există satisfacție; există împlinire, dar nu săturare. Pentru ce să lucrezi? Pentru ce să trăiești? Nu. Totul. Dă-mi o pastilă și gata. Oamenii vor ajunge acolo! De ce nu?

Aceasta este eliberarea de suferință: „Aș vrea să uit și să dorm”.

Întrebare: Ce ar trebui să facă cineva într-o astfel de situație? Tot spui că va fi un strigăt atât de universal.

Răspuns: Da, dar acesta este un strigăt, realizarea unei dorințe reale de a înțelege sensul vieții. Deci de ce am nevoie de toate astea? În așa măsură încât nici copiii, care sunt cel mai important lucru pentru o persoană, și mai ales pentru o femeie, nu vor fi fericiți.

Și totul este acolo, absolut totul este acolo, dar nici măcar nu pot să-mi fac munca mecanic, ceva de dragul lor. Nimic! Aceasta este adevărata disperare din lipsa de împlinire a vasului egoist.

Întrebare: Când va veni izbăvirea?

Răspuns: Eliberarea va veni din această stare, când va fi un urlet uriaș în tot cerul, iar după aceea omenirea va începe să înțeleagă de ce există cu adevărat, nu mai devreme.

Doar atunci când există o nevoie reală de a înțelege sensul vieții. Atunci vom trăi!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: