Ultima picătură

Întrebare: Ce este “Seah” – o măsură de efort necesară, după care o persoană intră în lumea spirituală? Cine determină această măsură? Conform căror semne este posibil să se examineze ce am completat?

Răspuns: Măsura efortului (Seah) este determinată în funcţie de nivelurile spirituale. Există 125 de niveluri care stabilesc relaţia între Lumini şi Kelim (vase) şi condiţiile pentru a trece de la un nivel la altul. La nivelul aceste lumi, întregul mineral este echivalentul unui vegetal, întregul vegetal este echivalentul unui animal şi întregul animal este echivalentul unui “vorbitor”. Şi, la nivelul superior, întregul vorbitor este echivalentul unui mineral spiritual, întregul mineral este echivalentul unui vegetal şi aşa mai departe.

Dar, cum este posibil să se perceapă o relaţie ca aceasta, în scopul de a asimila tot întregul la o componentă de nivel superior? Creatorul organizează şi aranjează grupul nostru în acest mod, prin curăţarea persoanelor care devin deşeuri în el şi lăsând tot restul într-o formă pe care o avem acum. Şi lasă printre noi persoanele care nu aud sfaturile privind modul în care este necesar să se lucreze, dar, esenţial este că, cei care aud, se vor conecta într-un singur întreg. Este ceea ce numim “întregul nivel mineral este echivalent cu vegetal”.

Când vom încerca să ne conectăm într-un întreg, atunci Lumina Superioară  acţionează asupra noastră şi ne conectează, cu adevărat, într-o conexiune internă. Şi atunci, ne vom ridica la nivelul următor.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala, 27.09.2013, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: