Ultima sansa

Intrebare: Ce putem face ca sa ne pregatim pentru conventia Arava?

Raspuns: Imaginati-va ca este ultima voastra sansa. Nu e vorba de viata corporala la care multi sunt gata sa renunte. Jumatate din populatia lumii, daca ar fi cu putinta, cu bucurie ar apasa un buton care sa-i seteze sa moara fara dureri. Oamenilor nu le e frica sa moara ci le e frica de procesul mortii.

De aceea trebuie sa ne obligam sa cugetam la conditiile care ne sunt date astazi. Dupa conventiile noastre, dupa pregatirea conexiunii, pur si simplu nu mai exista drum de intoarcere. Lumea intreaga se ingrijoreaza de viitorul ei si nu stie la ce sa se astepte. Este neajutorata in fata crizei ce este in dezvoltare. Daca nu gasim puterea sa ne conectam, nu vom fi capabili sa ne ajutam sau sa ajutam lumea. Daca dam gres, nu vom sfarsi doar viata noastra corporala ci si  spirituala.

Femeile trebuie sa inteleaga asta. Ele ar trebui sa se ingrijoreze pentru noi si sa faca presiune asupra noastra. Barbatii, de asemenea, ar trebui sa inteleaga asta. Trebuie sa ne ridicam deasupra a ceea ce ne separa, deasupra tuturor argumentelor si neintelegerilor, carcotelilor si conflictelor. De fapt, pot ramane la fel – asta ne va ingadui sa ne ridicam deasupra lor si mai mult. O persoana creste doar rezistand egoismului in dezvoltare. Asa ca, in ceea ce ne priveste, lasati egoismul sa creasca si mai mult. Tot ce avem nevoie e rezistenta la el iar apoi vom reusi in repetate randuri.

Sunt optimist. Avem forta in Israel si in intreaga lume. Chiar daca cateva grupuri indura timpuri grele, in cele din urma o vor scote la capat. Asta e calea noastra. Este la fel ca si bolile copilariei. Cu cat sunt mai multe cu atat ne intaresc si ne fac imuni in viata.

Din partea a treia a Lectiei Zilnice de Kabbalah 3/2/2012 „ Prefata la Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed