Un adaptor intre Creator si creatura

Întrebare: În timp ce citim Zoharul, ar trebui să ne gândim la unirea cu cei 99% din umanitate sau numai cu cei care au un punct în inimă?

Răspuns: Ar trebui să gândim la întregul lanţ: „Israel (cel care aspiră la Creator), Tora (Lumina care Reformeaza) şi Creatorul sunt una.” Care este scopul Torei, Lumina care Reformeaza? Scopul este ca cei 99% să fie corectati. Israelul este în mijloc, în scopul de a organiza aceasta Lumina, de a o aduce in vase (dorinţe) şi de a crea o conexiune între dorinţele lor şi dorinţele naţiunilor lumii, astfel incat Lumina va trece prin acest adaptor sau tranziţie şi va corecta naţiunile lumii. În esenţă, naţiunile lumii sunt obiectul de influenţă; anume ele au nevoie să fie corectate.

Israel a trecut prin spargere, a trecut toata pregătirea necesara şi acum există, deasemenea, in cea mai rea si sparta stare posibil, după amestecarea şi includerea cu toate naţiunile lumii. În plus, noi încă nu ştim ce s-a întâmplat cu cele zece triburi pierdute ale lui Israel. Toate acestea au fost necesare pentru a aduce o sursă de Lumină Superioara, în acord cu naţiunile lumii.

Ar trebui să existe un adaptor la mijloc, cum ar fi Bina între Malchut şi Hochma cu Keter. Keter este Gandul Creatiei, Hochma este Lumina daruita creaturilor dupa Gandul Creatiei, şi Bina înţelege, primeşte, simte, şi adaptează executarea acestui plan pentru creaturi cu ajutorul Sefirot-urilor sale superioare si inferioare (GAR de Bina şi Zat de Bina).

Prin urmare, Israelul ca întreg este numit „Bina„. Pe de o parte, acestia ar trebui să se facă similari cu Creatorul, deoarece ei au fost pregătiti pentru acest lucru prin „meritele patriarhilor.” Pe de altă parte, după spargerea lor, distrugerea celor două temple în spiritualitate, precum şi amestecul lor cu naţiunile lumii în exil, ei au disponibilitatea de a fi, deasemenea, inclusi în aceasta din urmă. Astfel, ei pot fi în GAR de Bina, care suntem  noi în procesul studiilor noastre, în timp ce suntem în legătură între noi şi Creator, precum şi în Zat de Bina, care suntem noi interacţionand cu naţiunile lumii, educaţia lor, diseminarea ştiinţei Cabala pentru ei, şi aşa mai departe.

Cu toate acestea, pe cont propriu naţiunile lumii sunt ZON, care necesită corecţie. Aceste ZON care necesită corecţie au, deasemenea, partea noastră, Zeir Anpin în ei, şi o parte din Malchut, care este numai ei. Prin urmare, ei, deasemenea, au fost deja inclusi în Bina.

Astfel, atunci când studiem, lucram, şi realizam orice fel de acţiuni, ar trebui să luăm, deasemenea, în considerare întregul sistem. Sfârşitul unei acţiuni este în gîndirea sa iniţială şi avem nevoie sa vedem aceasta întreaga creaţie, să înţelegem modul în care ne încadrăm în ea şi sa realizam ordinul Creatorului -misiunea noastră.

Din partea a 2-a a Lecţiei zilnice de Cabala 10/24/2011, Zohar-ul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: