Un amplificator al simțurilor spirituale

624.07Întrebare: Conform celor spuse de tine, un profesor are instrumente care îl ajută să reziste sentimentelor care sunt multiplicate de 620 de ori. Cum sunt dobândite aceste instrumente?

Răspuns: Ideea este că munca spirituală se desfășoară în proprietatea dăruirii, nu în atributul primirii. În tine apare un fel de amplificator pentru că începi să simți totul în afara ta și nu în interiorul tău.

Tu însuți devii un senzor. Întregul tău ego, tot ce ai absorbit și ai simțit cândva în interior se schimbă de la un organ de primire la un organ de simț.

Imaginați-vă că întregul corp devine ochi, urechi, senzație tactilă, organe ale gustului și mirosului. Începi să simți prin ele ca un singur organ tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, în afara ta, la distanță infinită și planuri infinite.

La aceasta se face referire prin expresia că începi să simți de 620 de ori mai mult. De fapt, este de miliarde și miliarde de ori mai mult decât ceea ce simțim astăzi. Dar aveți ocazia să simțiți și să nu explodați din aceste senzații pentru că o simțiți ca iubire de la voi și nu în interiorul vostru.

De ce spune Cabala omului că trebuie să iasă din sine? Pentru că ceea ce începi să simți, nu poți absorbi. Vă va sfâșia pur și simplu, deoarece aceste senzații sunt de miliarde de ori mai puternice decât cele pe care le simțim și le experimentăm acum. Lumea noastră este, în general, considerată inexistentă în raport cu lumea superioară tocmai datorită nesemnificativității senzațiilor sale.

Deci trebuie mai întâi să dobândim un simț extern, numit credință deasupra rațiunii, atributul iubirii și al dăruirii și apoi, odată ce vă aflați în această stare, veți putea simți treptat lumea superioară.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei” din 12.02.2018

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: